Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Βίντεο με σχόλια δημιουργεί «πονοκέφαλο» στην Μ.Κοτιγιάρ

Οργή των συγγενών των θυμάτων
Βίντεο με σχόλια για την 11η Σεπτεμβρίου δημιουργεί «πονοκέφαλο» στην Μ.Κοτιγιάρ
Παρίσι 02/03/08
Μετά τη νίκη της στα Όσκαρ την προηγούμενη εβδομάδα για την ερμηνεία της στην βιογραφία της Εντίθ Πιαφ, το μέλλον φάνταζε λαμπρό για την Γαλλίδα ηθοποιό Μαριόν Κοτιγιάρ.
Ένα παλιό βίντεο όμως με δηλώσεις της, όπου αμφισβητεί την 11η Σεπτεμβρίου και την προσεδάφιση στο φεγγάρι, διέρρευσε στο Διαδίκτυο και δεν αποκλείεται να προκαλέσει προβλήματα στην πολλά υποσχόμενη καριέρα της.
Σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, η ηθοποιός ασκεί έντονη κριτική στις ΗΠΑ. «Πιστεύω ότι μας έχουν πει ψέματα για πολλά πράγματα» φαίνεται να δηλώνει η ηθοποιός, αναφέροντας την περίπτωση των Δίδυμων Πύργων.
«Βλέπουμε άλλους ουρανοξύστες τέτοιου τύπου να δέχονται επίθεση από αεροπλάνα [...] Κανένας από αυτούς δεν πέφτει. Και εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά όλο το οικοδόμημα κατέρρευσε» δηλώνει.
Στη συνέχεια αναπτύσσει μια θεωρία συνομωσίας, χαρακτηρίζοντας τους Δίδυμους Πύργους «βδέλλες χρημάτων» και λέγοντας ότι θα κόστιζε περισσότερο να τους ανακαινίσουν από ότι να τους καταρρίψουν.
Τα σχόλιά της προκάλεσαν την οργή των συγγενών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. «Η κόρη μου και οι επιβάτες και το πλήρωμα (των αεροπλάνων) έδωσαν τις ζωές τους ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να έχουν την ελευθερία να λένε αυτό που θέλουν» δήλωσε Μπεν Γουάινιο, του οποίου η κόρη επέβαινε στην πτήση 93 της United Airlines.
Η γκάφα όμως για τη Γαλλίδα ηθοποιό δεν σταματά εδώ. Στο βίντεο φαίνεται ακόμα και να αμφιβάλλει για την προσεδάφιση του ανθρώπου στο φεγγάρι το 1969.
«Περπάτησε πραγματικά ο άνθρωπος στο φεγγάρι;» αναρωτιέται στη συνέντευξη. «Είδα πολλά ντοκιμαντέρ γι' αυτό και πραγματικά αναρωτιέμαι. Όπως και να έχει, δεν πιστεύω όλα όσα μου λένε».
Οι δηλώσεις της επανεμφανίστηκαν στην ιστοσελίδα του γαλλικού περιοδικού marriane2.
Πολλοί εκτιμούν ότι ο ατζέντης της θα πρέπει να εργαστεί σκληρά για να μην επηρεάσουν οι δηλώσεις αυτές την καριέρα της Γαλλίδας ηθοποιού στο Χόλιγουντ. Η Μαριόν Κοτιγιάρ θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία του Μάικλ Μαν μαζί με τον Τζόνι Ντεπ, καθώς και στο ριμέικ του 8 1/2 του Φεντερίκο Φελίνι από τον Ρομπ Μάρσαλ, με τίτλο «9».
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=878419&lngDtrID=253

Δεν υπάρχουν σχόλια: