Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

«Ροζ» σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον κυβερνήτη...

Παραίτηση ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι
«Ροζ» σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον κυβερνήτη συγκλονίζει την πολιτεία της Ν.Υόρκης
Νέα Yόρκη11/03/08
Κατηγορίες για εμπλοκή σε «ροζ» σκάνδαλο αντιμετωπίζει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και πατέρας τριών παιδιών, Έλιοτ Σπίτζερ.
Κατά την απολογία του, ο κυβερνήτης τόνισε πως η συμπεριφορά του «παραβίασε» τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στην οικογένειά του.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι αρνήθηκε κατηγορηματικά να αναφερθεί στο δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης που τον παρουσιάζει να εμπλέκεται σε ροζ σκάνδαλο με εκδιδόμενες γυναίκες.
Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας για την υπόθεση, ομοσπονδιακός πράκτορας κατέγραψε τη συνομιλία του κυβερνήτη με εκδιδόμενες κοπέλες.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η έρευνα αφορά ένα πρωτοφανές κύκλωμα πορνείας με δράση στις πολιτείες της Νέας Υόρκης αλλά και το Λονδίνο.
«Τώρα πρέπει να αφιερώσω χρόνο για να ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη της οικογένειάς μου» δήλωσε ο Σπίτζερ απευθυνόμενος κυρίως στη σύζυγό του η οποία βρίσκεται στο πλευρό του εδώ είκοσι χρόνια.
Παρά το γεγονός ότι δεν αποδέχτηκε επίσημα την ενοχή του, ο Σπίτζερ έδειχνε να αισθάνεται άβολα και αμήχανα κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν την άμεση παραίτηση του κυβερνήτη υποστηρίζοντας ότι «Ντρόπιασε τη Νέα Υόρκη» ενώ δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν πως κατά την προεκλογική του εκστρατεία έκανε λόγο για «ηθική αναγέννηση».
Σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Σπίτζερ ενδέχεται να παραιτηθεί μέσα στη Δευτέρα, όχι όμως πριν διευθετήσει την οικογενειακή κρίση που ξέσπασε μετά από την αποκάλυψη του σκανδάλου, όπως αναφέρει η εφημερίδα.
Η υπόθεση αποτελεί πλήγμα και για την Χίλαρι Κλίντον, γερουσιαστή στην Πολιτεία, η οποία δίνει σκληρή μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα, η Χίλαρι κατάφερε να «παρακάμψει» με διπλωματικό τρόπο κάθε ερώτηση σχετική με τον στενό της συνεργάτη, Έλιοτ Σπίτζερ.
«Δεν έχω τίποτα να σχολιάσω σχετικά με αυτό το ζήτημα» δήλωσε.
«Προφανώς στέλνω τις ευχές μου στον κυβερνήτη και την οικογένειά του».
Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αναπτύξει προσωπική σχέση, ο κυβερνήτης και η Χίλαρι Κλίντον συνεργάζονται από το 2000 που η πρώην πρώτη κυρία έθεσε πρώτη φορά υποψηφιότητα για γερουσιαστής.
Συνεργάτες της πάντως αποκαλύπτουν πως θεωρούσε αξιοσέβαστο το έργο του κυβερνήτη κατά τη διάρκεια της θητείας του ενώ θαύμαζε το γεγονός ότι κατέβαλε έντονες προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=881086&lngDtrID=245

Δεν υπάρχουν σχόλια: