Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Τσάμπα μάγκες...

Για άλλη μία ακόμα φορά & δεν είναι λίγες κατά την ταπεινή μου άποψη, με την συμπεριφορά τους με κάνουν να σκεφτώ ότι υπάρχει σοβαρό θέμα αριθμού βουλευτών.
Ο αριθμός τους, (300) είναι πολύ μεγάλος (σε κάποιες χώρες αναλογικά με τον πληθυσμό τους, έχουν πολύ λιγότερους & δεν υστερούν θα έλεγα καθόλου σε δημοκρατικές διαδικασίες), μαζί & το κόστος σε όλα τα επίπεδα.
Για παράδειγμα & με 100 βουλευτές δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, μιας & οι περισσότεροι, όχι όλοι, λειτουργούν σαν κοπάδι, σαν πρόβατα που φοβούνται, τρέμουν να βγουν από το μαντρί, σκέπτονται μόνο την θέση τους, την κομματική τους ιδιότητα, την παράταξη.
Τελευταίο παράδειγμα η παρακάτω δήλωση η οποία δεν είναι & η μόνη, θυμηθείτε τις δηλώσεις (& τα έργα τους), του κ. Θ. Γιαννόπουλου ή του κ. Μανόλη & πόσων άλλων παλαιότερα, κυρίως από την ΝΔ & το ΠΑΣΟΚ.
Όλοι αυτοί θα έλεγα, ότι το λιγότερο είναι τσάμπα μάγκες.
O κ. Π. Τατούλης λοιπόν μιλώντας στον ALPHA για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είπε ότι «είναι μία προσπάθεια που πιάνει κάποια μεμονωμένα προβλήματα, χωρίς όμως να υπάρχει μια συνολική ματιά και μια συνολική αντιμετώπιση». Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει περίπτωση από τη στιγμή που υπάρχει κομματική πειθαρχία να δημιουργήσει προβλήματα στην παράταξη.

Αν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.

Δεν υπάρχουν σχόλια: