Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Κλειστά σχολεία στο Χονγκ Κονγκ μετά το ξέσπασμα επιδημίας γρίπης - Βρέθηκαν νεκρά τρία παιδιά

Βρέθηκαν νεκρά τρία παιδιά
Κλειστά σχολεία στο Χονγκ Κονγκ μετά το ξέσπασμα επιδημίας γρίπης
Χονγκ Κονγκ 13/03/08
Αντιμέτωπες με επιδημία γρίπης βρίσκονται οι αρχές του Χονγκ Κονγκ και, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα, ανακοίνωσαν ότι όλα τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες, προκειμένου να προφυλαχθούν με αυτό τον τρόπο πάνω από 500.000 μαθητές και μαθήτριες.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μία διορισμένη από τις ιατρικές αρχές ομάδα ειδικών επιδημιολόγων ερευνά τους θανάτους τριών παιδιών, ηλικίας δύο, τριών και επτά ετών, τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Τα άτυχα παιδιά εμφάνιζαν συμπτώματα γρίπης.
Σύμφωνα με τις Αρχές, η εξέλιξη δεν σχετίζεται με τη γρίπη των πτηνών.
Στην πρώην βρετανική αποικία είχε καταγραφεί η μόλυνση 21 πτηνών από τον ιό H5N1 το 2007. Πάντως, η απόφαση της κυβέρνησης, η οποία ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, «ξύπνησε» μνήμες του 2003, όταν είχε σημειωθεί ξέσπασμα της ασθένειας SARS. Οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί και δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. «Φέτος απλώς εμφανίζονται ελαφρώς περισσότερα κρούσματα γρίπης. Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, ανά μερικά χρόνια έχουμε και κάποια χρονιά που σημειώνονται περισσότερα κρούσματα. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ασύνηθες ή διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε ο επιδημιολόγος Λίο Πουν του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.
«Όσον αφορά στο ερώτημα εάν ο συγκεκριμένος ιός είναι πιο σοβαρός, θα πρέπει να τον αναλύσουμε, για να δούμε εάν υπάρχουν μεταβολές» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=881794&lngDtrID=252

Δεν υπάρχουν σχόλια: