Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Νομοσχέδιο - σκουπίδι, που μολύνει τις ελπίδες των ανθρώπων για καλύτερη ζωή

Ψηφίζεται την Πέμπτη - Αθήνα 18/03/08
Αποχώρησε ο ΛΑΟΣ από τη συζήτηση.
Ο κ. Καρατζαφέρης στην τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου, αμφισβήτησε την ισχύ των τριών «δεν» του πρωθυπουργού και ανέφερε ότι μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις. Ο ίδιος, τόνισε ότι «η κυβέρνηση νομοθετεί εν κρυπτώ αφού δίνεται η δυνατότητα να καθορίζονται τουλάχιστον 50 περιπτώσεις με υπουργικές αποφάσεις».
Επιπρόσθετα, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο βάλλει κατά των μητέρων με τις διατάξεις για την συνταξιοδότηση των γυναικών.
Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κ. Πετραλιά πως έφερε στη Βουλή ένα «μητροκτόνο νομοσχέδιο», καθώς επίσης και ότι η ίδια έρχεται σε αντίθεση με τα γραπτά της αφού στο βιβλίο της «Άτεκνη χώρα», αναφέρει πως «καμία συγχώνευση Ταμείων δεν θα σώσει την κατάσταση αν δεν υπάρξουν μέτρα για την αύξηση των γεννήσεων».
Ο κ. Καρατζαφέρης δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τη ΝΔ για μη λήψη μέτρων για την υπογεννητικότητα.
«Σε μια χώρα που το 2050 θα έχει 3 εκατ. Έλληνες, εσείς ασχολείστε με τα λεφτά, όχι με τα παιδιά», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πρότεινε σύνταξη στη μητέρα όταν αποκτά το πέμπτο παιδί, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής χαρακτήρισε το νομοσχέδιο κατάπτυστο και έκανε λόγο για μεταρρύθμιση ανευθυνότητας, τονίζοντας ότι έχει τη καθολική αντίδραση. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εν κρυπτώ συνεργάστηκε με τον ΣΕΒ για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, τον μόνο, όπως είπε, που συμφωνεί με τις αλλαγές γιατί όλοι οι άλλοι φορείς αντιδρούν.
«Νομοσχέδιο - σκουπίδι, που μολύνει τις ελπίδες των ανθρώπων για καλύτερη ζωή», χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος έκανε λόγο για για «μη εφαρμόσιμο και άρπα - κόλα» σχέδιο που πρέπει να αποσυρθεί.
Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε τη ΝΔ πως είναι «συνένοχη στο έγκλημα της φοροδιαφυγής» καθώς δεν «από τα 13 ελεγκτικά κέντρα του ΙΚΑ λειτουργούν μόλις τέσσερα κι αυτά τελούν σε καθεστώς υπολειτουργίας».
Επικαλέστηκε μάλιστα μελέτες σύμφωνα με τις οποίες η παράταση της εργάσιμης ηλικίας για ένα χρόνο προσθέτει μόλις τριών μηνών βιωσιμότητα στα Ταμεία και δύο χρόνων μόλις επτάμισυ χρόνια, ενώ η μείωση κατά 20% της εισφοροδιαφυγής μόνον για το ΙΚΑ παρέχει αύξηση αποθεματικών κατά 40% και βιωσιμότητα κατά επτάμισυ χρόνια.
«Στα γραφεία του ΙΚΑ υπάρχουν 80.000 υποθέσεις οικοδομών, που είναι οι πιο εύκολες να εισπραχθούν από 4,5 έως 6 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Αλαβάνος. «Εσείς δεν πληρώνετε τα Ταμεία, πληρώνετε αυτούς που εισφοροδιαφεύγουν» πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Αλαβάνος κατέθεσε κείμενο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό σύστημα, ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του αποφάσισε να μην ασχοληθεί με αυτόν τον νόμο, αλλά να καταθέσει τις δικές του προτάσεις για την βελτίωση της ασφάλισης στη χώρα.
Απόσπασμα από: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=883623&lngDtrID=244

Δεν υπάρχουν σχόλια: