Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ κομάντος ντυμένοι Αραβες σκότωσαν τρία στελέχη της Τζιχάντ

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ κομάντος ντυμένοι Αραβες σκότωσαν τρία στελέχη της Τζιχάντ, νέος κύκλος βίας
Μεταμφιεσμένοι εκτελεστές

Οι Παλαιστίνιες μοιρολογούν πάνω από τα πτώματα των τριών μελών της Ισλαμικής Τζιχάντ. «Χθες στη Βηθλεέμ αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι το Ισραήλ θα κυνηγήσει και θα χτυπήσει κάθε δολοφόνο που έχει τα χέρια του βαμμένα με εβραϊκό αίμα», ήταν η σκληρή δήλωση του υπ. Αμυνας, Εχούντ Μπάρακ... (φωτ. Reuter)
Μόλις λίγα 24ωρα κράτησε η σιωπηρή ισραηλο-παλαιστινιακή ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς από τη νύχτα της Τετάρτης ξεκίνησαν νέες εχθροπραξίες διαμορφώνοντας ένα δυσμενές κλίμα για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.
Ειδικές ισραηλινές δυνάμεις με αραβική περιβολή πραγματοποίησαν την Τετάρτη στοχευμένη επιχείρηση στη Βηθλεέμ, σκοτώνοντας τρία μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ, εκ των οποίων ένα ηγετικό στέλεχος, κι ένα μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Φατάχ. Παράλληλα, σε ανταλλαγή πυρών στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης σκοτώθηκε ακόμη ένας μαχητής της Ισλαμικής Τζιχάντ. Η απάντηση της οργάνωσης ήρθε νωρίς χθες το πρωί με την εκτόξευση 27 ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον ισραηλινών οικισμών. Από τις πρώτες κιόλας ρίψεις, η ισραηλινή αεροπορία προέβη σε εναέρια επιδρομή στο βόρειο τμήμα της Γάζας.
ΛΗΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πηγές: Ασ. Πρες-Γαλλικό)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 14/03/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: