Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Κλιμακώνονται οι απεργίες

Κλιμακώνονται οι απεργίες
Με διαδικασίες-εξπρές προωθείται για ψήφιση το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό
Αθήνα 14/03/08
Με διαδικασίες-εξπρές προωθούνται για ψήφιση οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, με την κυβέρνηση να λέει ότι δέχεται βελτιωτικές προτάσεις και τα συνδικάτα μαζί με όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.
Στον χορό των κινητοποιήσεων συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στις τράπεζες και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στη ΔΕΗ, αποφάσισαν την Παρασκευή να συνεχισθούν οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ στις τράπεζες η ΟΤΟΕ αποφάσισε 48ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, καθώς και συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης.
Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους.
Την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Μαρτίου, είναι η 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Εκτός από τους παραπάνω κλάδους, στην απεργία συμμετέχουν οι μηχανικοί, οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και οι δημοσιογράφοι.
Την επόμενη εβδομάδα «νεκρώνουν» και τα δικαστήρια, καθώς οι δικηγόροι θα απέχουν για πέντε ημέρες από τα καθήκοντα τους.
Μήνυμα Καραμανλή σε απεργούς
Μήνυμα στους απεργούς έστειλε από τις Βρυξέλλες, όπου παραβρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής. «Ένα είναι βέβαιο, είπε, κανείς δεν δικαιούται να κάνει κατάχρηση της επαγγελματικής του θέσης και της θέσης που του έχει εμπιστευτεί η κοινωνία για την εξυπηρέτησή της, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αυτό είναι αυτονόητο και πασιφανές».
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το Ασφαλιστικό και συγκεκριμένα εάν προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μετά τις κινητοποιήσεις ή να προχωρήσει σε επιστράτευση απεργών, τόνισε: «Καθένας κρίνεται, αξιολογείται από τις επιλογές του, πολύ περισσότερο σε μεγάλα ζητήματα, όπως είναι το Ασφαλιστικό, που αφορούν το μέλλον το τόπου, των νέων ανθρώπων και της ελληνικής κοινωνίας».
Απόσπασμα από: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=882346&lngDtrID=251
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: