Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Νίκησε τον καρκίνο οκτώ φορές

Νίκησε τον καρκίνο οκτώ φορές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ
Πηγή: Α.Π.Ε. Τελευταία ενημέρωση:28/3/2008
Από τη μια πλευρά μπορεί να θεωρηθεί ο πιο άτυχος άνθρωπος του κόσμου, αφού ο καρκίνος τον έχει «χτυπήσει» οχτώ φορές σε 44 χρόνια, αλλά από την άλλη και ο πιο τυχερός από όσους έχει βάλει στο στόχαστρό της η νόσος.
Ο 69χρονος Ντον Μίλερ ήταν 25 χρόνων όταν προσβλήθηκε για πρώτη φορά, από καρκίνο των όρχεων και οι γιατροί του είπαν να μην προχωρήσει με τα σχέδιά του να ανοίξει φούρνο και να παντρευτεί γιατί οι μέρες του είναι μετρημένες. Ακόμη του είπαν ότι και στην περίπτωση που θα νικήσει τον καρκίνο και θα ζήσει, δεν θα μπορέσει να κάνει ποτέ παιδιά.
Ο νεαρός άντρας εντούτοις, όχι μόνο κατάφερε να νικήσει την καρκίνο, αλλά και να γίνει πατέρας δύο παιδιών της Μισέλ και του Σάμιουελ που φρόντισαν με τη σειρά τους να τον κάνουν παππού τριών υπέροχων εγγονιών. Η επόμενη φορά που μπήκε στη ζωή του Ντον Μίλερ ο καρκίνος ήταν το 1997, όταν οι γιατροί στη διάγνωσή τους, βρήκαν ότι υπέφερε από καρκίνο του ενός μαστού και μερικούς μήνες αργότερα από όγκο στο άλλο. Και οι δύο μαστοί αφαιρέθηκαν. Το 1999 εμφανίζεται καρκίνος του προστάτη, τον οποίο πάλι νικά ύστερα από θεραπεία μηνών.
Αμέσως μετά εμφανίζεται ένα καρκίνωμα στο κεφάλι του, το οποίο αφαιρέθηκε αμέσως για να μην εξαπλωθεί. Το 2007 παρουσιάζεται δεύτερο καρκίνωμα το οποίο σπεύδουν να αφαιρέσουν οι γιατροί, πριν προφτάσει όμως να συνέλθει, τον χτυπά ο φοβερός καρκίνος στο πάγκρεας. Εδώ οι γιατροί, του δίνουν έξι μήνες ζωής και του συστήνουν «να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητές του». Μετά, όμως, από επτά εβδομάδων εντατικής χημειοθεραπείας και ραδιοθεραπείας οι γιατροί δεν βρίσκουν ίχνος από τον καρκίνο που ελάχιστοι μέχρι τώρα κατόρθωσαν να νικήσουν.
Τα καλά νέα εντούτοις συνοδεύονται και από κακά. Με τις εξετάσεις εντοπίζονται ανωμαλίες στους ενδοκρινείς αδένες του κ. Μίλερ. Ενώ συνεχίζει τη θεραπεία στο Peter MacCallum Cancer’ s Centre, όπου μπαινοβγαίνει τα τελευταία 44 χρόνια, θα πει ότι το γεγονός ότι νικά τον καρκίνο οφείλεται στο ότι είναι αισιόδοξος και λατρεύει τη γυναίκα του, η οποία βρίσκεται πάντα δίπλα του σε όλους του τους αγώνες με τη νόσο: «Θέλω να ζήσω για να είμαι μαζί της. Αυτό μου δίνει δύναμη. Ξέρω ότι με κυνηγά ο καρκίνος άσχημα και κάποτε ίσως με ρίξει. Δεν ξέρω πότε. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μην υποχωρώ ούτε έναν πόντο».
http://www.ant1online.gr/SmallAndCurious/Pages/20083/fe8a3325-3e45-44a0-8871-bbbce03c6ef3.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: