Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Κλεμμένα δεδομένα κάθε είδους πωλούνται μαζικά στο Διαδίκτυο - Στην εποχή του Διαδικτύου, η πληροφορία είναι εμπόρευμα

Κλεμμένα δεδομένα κάθε είδους πωλούνται μαζικά στο Διαδίκτυο
Υπεραγορά για απατεώνες - Στην εποχή του Διαδικτύου, η πληροφορία είναι εμπόρευμα
Λονδίνο 24/04/08
Το Διαδίκτυο έχει μετατραπεί σε υπεραγορά για απατεώνες, καθώς κλεμμένα δεδομένα κάθε είδους, από ιατρικά ιστορικά μέχρι αριθμούς πιστωτικών καρτών, πωλούνται σε κάθε ενδιαφερόμενο και μάλιστα σε χαμηλές τιμές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC από την έκθεση διαδικτυακής ασφάλειας InfoSecurity Europe στο Λονδίνο, η εταιρεία υπολογιστικής ασφάλειας έχει εντοπίσει «χιλιάδες» οnline υπηρεσίες παράνομης πώλησης δεδομένων.
Σπείρες απατεώνες αγοράζουν τα δεδομένα από χάκερ και τα πωλούν σε σταθερές τιμές ανάλογα με το είδος τους. Οι κλεμμένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών είναι σχετικά φθηνοί, μόλις λίγα δολάρια έκαστος, ενώ ακριβότεροι είναι οι εταιρικοί φάκελοι καταγραφής (log files) που φτάνουν τα 300 δολάρια.
Ειδικοί που μίλησαν στο συνέδριο που διεξάγεται στο πλαίσιο της έκθεσης κάλεσαν τις Αρχές να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο επειγόντως.
Όμως η αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος δεν θα είναι εύκολη «Κάθε μήνα εμφανίζονται νέες τακτικές και του χρόνου θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάτι που δεν έχουμε καν σκεφτεί ακόμα» σχολίασε ο Μπρους Σνάιντερ, ιδρυτής της εταιρείας ασφάλειας δικτύων BT Counterpane.
«Είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο της απειλής όταν δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί», είπε.
Newsroom ΔΟΛ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=894627&lngDtrID=252

Δεν υπάρχουν σχόλια: