Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

«Στη FIFA για το σκάνδαλο...»

«Στη FIFA για το σκάνδαλο...» 6/3/2008
Οργισμένοι είναι στην Καλαμαριά με την απόφαση μηδενισμού στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και αφαίρεσης ακόμη ενός βαθμού για την υπόθεση του Ρόμαν Βάλνερ. Ο τεχνικός του Απόλλωνα, Μάκης Κατσαβάκης εμφανίστηκε απογοητευμένος, αλλά όχι αιφνιδιασμένος από την εν λόγω απόφαση. Φάνηκε ακόμη αποφασισμένος να περιμένει σε δικαίωση του Απόλλωνα, από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. «Τι να σχολιάσω για αυτήν την απόφαση. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο», είπε ο Σερραίος τεχνικός, ο οποίος προανήγγειλε διεκδίκηση του δικαίου της ομάδα του στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, επισημαίνοντας με γλαφυρό τρόπο: «Αυτές είναι αποφάσεις που βγάζουν στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ουγκάντα, την Μοζαμβίκη. Η ΦΙΦΑ είναι αυτή που θα αποφασίσει. Να ξέρουν ότι η Καλαμαριά δεν είναι γατάκι, αλλά αγριόγατα. Καταλήγοντας και αναφορικά με το αν επηρεάζει τον ίδιο και τους ποδοσφαιριστές του η συγκεκριμένη απόφαση, σχολίασε: «Εμείς ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι της Κυριακής και δεν ασχολούμαστε άλλο με αυτό το θέμα. Θα συνεχίσουμε και θα κάνουμε την δουλειά μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Με καυστικό τρόπο σχολίασε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων και ο πρόεδρος της «κοκκινόμαυρης» ΠΑΕ, Ηλίας Δαμήλος, ο οποίος χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» τη συγκεκριμένη απόφαση: «Θεωρώ σκανδαλώδη την απόφαση. Δεν μου αρέσει να λέω πολλά και εντυπωσιακά λόγια, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, αλλά της ουσίας», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: «Η θέση της ΠΑΕ Απόλλων είναι δεδομένη και εκπεφρασμένη το προηγούμενο διάστημα. Θα πάμε το θέμα μέχρις εσχάτων. Μέχρι να δικαιωθούμε. Περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης στα χέρια μας ώστε να οργανώσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Δεν θα παρατήσουμε την υπόθεση, αλλά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια κάνοντας ότι πρέπει για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Απόλλωνα». «Δεν συμφωνώ με την απόφαση»
Από την πλευρά του, ο εκ των νομικών της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς, Κώστας Μπάιμπας, σχολίασε για την απόφαση: «Δεν συμφωνώ με την απόφαση. Τη σέβομαι, αλλά δεν συμφωνώ», ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία αυτών που υποστήριζαν ορισμένοι ότι η απόφαση ήταν προειλλημμένη, αφού αυτά είναι εικασίες και σχόλια τα οποία δεν στηρίζονται πουθενά. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι δεν συμφωνώ νομικά με την απόφαση αυτή». Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι, επεσήμανε: «Εφόσον έχουμε την εντολή από την ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς να συνεχίσουμε, θα προχωρήσουμε το θέμα και στη ΦΙΦΑ. Εξάλλου, η πρόθεση της ΠΑΕ ήταν αυτή. Από εδώ και στο εξής ωστόσο, θα πρέπει να συζητήσουμε με τους ανθρώπους της ομάδας και θα αποφασίσουμε το πώς θα κινηθούμε».
«Ολα σ' εμάς θα τύχουν;» Ο ένας εκ των αρχηγών του Απόλλωνα και ο παλαιότερος ποδοσφαιριστής των «κοκκινόμαυρων», Νίκος Παπαδόπουλος εξέφρασε εκ μέρους των συμπαικτών του τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση: «Τι να πω, μας στεναχωρεί αφάνταστα η απόφαση αυτή. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι εμείς. Τι να κάνουμε; Πιστεύω πως πάτησαν στην απόφαση των Πορτογάλων. Αυτό που λέω προσωπικά είναι πως η απόφαση αυτή μας κάνει πιο δυνατούς σαν Απόλλων. Έτσι ίσως θα πρέπει να το δούμε. Να παλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και να πεισμώσουμε περισσότερο. Εμείς το χρέος μας το κάναμε. Κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο τον Ολυμπιακό, αλλά τι να πούμε άλλο. Ο ίδιος ο Ολυμπιακός είχε πει πως δεν θέλει να κρίνονται οι αγώνες στα χαρτιά, αλλά οι πράξεις του άλλα αποδεικνύουν. Εμείς ως ποδοσφαιριστές κοιτάμε τον αγώνα με τον Ατρόμητο», ενώ ερωτηθείς πως αν πλέον η ψυχολογία «βαραίνει», τόνισε: «Πάνω-κάτω μας το είχαν περάσει ψυχολογικά μιας και όλοι ανέγραφαν στην βαθμολογία πως έχουμε 20 και όχι 23. Ήμασταν έτοιμοι για το χειρότερο. Χάσαμε όμως και τον πόντο και έχουμε 19. Τι να πω, όλα στον Απόλλωνα θα συμβούν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: