Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Προμελετημένο έγκλημα χαρακτήρισε την κατάσταση στις ΟΑ ο Αλ.Τσίπρας

«Απαξιώνουν την Ολυμπιακή»
Προμελετημένο έγκλημα χαρακτήρισε την κατάσταση στις ΟΑ ο Αλ.Τσίπρας
Αθήνα 14/03/08
Για προμελετημένο έγκλημα με στόχο τη συρρίκνωση και την απαξίωση της Ολυμπιακής, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και το ΔΣ της Ένωσης Ιπτάμενων Συνοδών-Φροντιστών. «Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα προμελετημένο έγκλημα. Ένα προμελετημένο έγκλημα από την πλευρά της κυβέρνησης για τη συρρίκνωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, του δημόσιου αερομεταφορέα» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι ίδιος πριν από ένα μήνα είχε καταγγείλει ότι εσκεμμένα κλείνουν γραμμές, εσκεμμένα συρρικνώνεται το πτητικό έργο της Ολυμπιακής, προκειμένου να δοθούν αυτές οι γραμμές σε ξένες εταιρείες. Η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών διέψευσε τη δήλωσή του λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αεροσκάφη προς ενοικίαση. Σήμερα ωστόσο ο κ. Τσίπρας παρουσίασε έγγραφο από το οποίο προκύπτει πως η AIRBUS από το Νοέμβριο του 2007 έθεσε στη διάθεση των Ολυμπιακών Αερογραμμών μια σειρά από αεροσκάφη προς ενοικίαση. «Βεβαίως οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, σε άμεση συνεργασία με την κυβέρνηση δεν παρουσίασαν ποτέ αυτή τη δυνατότητα. Στόχος τους είναι να απαξιώσουν την ΟΑ» κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Ο ίδιος προέβλεψε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι στην εορταστική περίοδο του Πάσχα, αλλά και στην εαρινή περίοδο να κάνουν την κοινωνία να στραφεί εναντίον της Ολυμπιακής, ματαιώνοντας πτήσεις.
«Στόχος τους είναι να μετατρέψουν την Ολυμπιακή σε μια εταιρεία χαμηλών δυνατοτήτων τύπου 'Ήλιος' με όσες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό, τόσο στην ασφάλεια των πτήσεων όσο και στην εθνική μας στρατηγική στις αερομεταφορές. Αυτό το έγκλημα δεν θα το αφήσουμε να περάσει
και οι εργαζόμενοι στην ΟΑ είναι αυτοί που πρώτα αγωνίζονται για τη διατήρηση του δημόσιου αερομεταφορέα και μετά για όλα τα υπόλοιπα. Θα σταθούμε στο πλευρό τους, θα σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=882371&lngDtrID=244

Δεν υπάρχουν σχόλια: