Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Η Αθήνα καταδικάζει τις πρακτικές συλλογικής τιμωρίας στη Λωρίδα της Γάζας

Έκκληση για άμεση κατάπαυση
Η Αθήνα καταδικάζει τις πρακτικές συλλογικής τιμωρίας στη Λωρίδα της Γάζας
Αθήνα 02/03/08
Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει κατηγορηματικά τις πρακτικές συλλογικής τιμωρίας με αφορμή τις αιματηρές ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 100 άτομα.
Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει «εξαιρετικά ανήσυχη από τη δραματική κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας που έχει τόσο μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές» και προσθέτει ότι «λογικές και πρακτικές συλλογικής τιμωρίας είναι αδιανόητες. Τις καταδικάζουμε κατηγορηματικά».
«Η ειρήνη και η ασφάλεια δεν επιτυγχάνονται ούτε με μαζική στρατιωτική βία, ούτε με επιθέσεις ρουκετών και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες. Μαζί με τους εταίρους μας στην Ε.Ε. καλούμε σε άμεση κατάπαυση κάθε πράξης βίας και σε αυτοσυγκράτηση» συνεχίζει η ανακοίνωση τις υπουργού η οποία τονίζει ότι θα ήταν λάθος η εγκατάλειψη του δρόμου του διαλόγου και της διπλωματίας που ξεκίνησε στην Ανάπολη των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό «να καταδικάσει τις νέες δολοφονικές επιδρομές του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα. Οι επιθέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας, στο κλείσιμο των συνόρων με την Αίγυπτο και στην αποστολή νέων μονάδων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή». Καλεί τον ελληνικό λαό να δείξει την αλληλεγγύη του στους Παλαιστίνιους.
Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει ότι «για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι ο στόχος των ΗΠΑ, της ΕΕ και των λεγόμενων ειρηνευτικών συμφωνιών της Ανάπολης που προωθούν είναι η υποταγή του Παλαιστινιακού λαού και η κάμψη της αντίστασής του» ενώ καταγγείλει «την απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που στην ουσία πάλι νομιμοποιούν και ενθαρρύνουν το Ισραήλ στη κλιμάκωση της βίας».
Από: http://www.in.gr/news/article.asp?lngentityid=878474&lngdtrid=244

Δεν υπάρχουν σχόλια: