Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Αναστάτωση στη ΓΣΕΕ από τις βολές Σημίτη για τη δράση του εργατολόγου

«Προσαρμοστική ηθική»
Αναστάτωση στη ΓΣΕΕ από τις βολές Σημίτη για τη δράση του εργατολόγου
Αθήνα 15/02/08
«Φωτιές» άναψαν στη ΓΣΕΕ οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος επέκρινε τη Συνομοσπονδία για τη δράση του πρώην νομικού συμβούλου της - εργατολόγου που κατηγορείται ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση Ζαχόπουλου- σε υποθέσεις συμβασιούχων.
Ο Κώστας Σημίτης έκανε λόγο για «δείγμα προσαρμοστικής ηθικής», σημειώνοντας ότι η ΓΣΕΕ συστήνει το νομικό της σύμβουλο ως δικηγόρο σε υποθέσεις συμβασιούχων και δεν ενοχλείται που αυτός συμφωνεί εργολαβικές αμοιβές, τις οποίες δεν δικαιούται, γιατί υπολογίζει στην αδιαφορία ή δυστυχώς και στην συνέργεια της συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Έντονη ήταν η αντίδραση της ΓΣΕΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «εκδικητική επίθεση εναντίον των συλλογικών εκφραστών των εργαζομένων και των συνδικάτων», αναρωτιέται «γιατί τώρα; γιατί άραγε;» και υπογραμμίζει:
«Όλοι κρίνονται απ' όσα λένε, απ' όσα έπραξαν και πράττουν. Ακόμα και οι πρώην πρωθυπουργοί. Όταν μάλιστα αυτοί με την πολιτική τους δημιούργησαν και συντήρησαν στρατιές ομήρων συμβασιούχων. Μια πολιτική που τους έστειλε κατευθείαν στα 'νύχια' επιτηδείων δικηγορικών γραφείων». Όσοι όψιμα ομιλούν οφείλουν να γνωρίζουν ότι ουδέποτε στο παρελθόν έγινε συγκεκριμένη καταγγελία στους συνδικαλιστικούς φορείς και τη ΓΣΕΕ για παρανομίες των δικηγόρων της για το συγκεκριμένο θέμα. Υπενθυμίζουμε σε όσους κυβέρνησαν ή κυβερνούν ότι τα 'εργολαβικά' συμβόλαια για τους δικηγόρους αυτοί τα νομοθέτησαν και τα δέχτηκαν».
Τέλος, η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει ότι διέκοψε την εργασιακή σχέση με τον εν λόγω δικηγόρο, όταν το όνομά του αναμείχθηκε στην υπόθεση Ζαχόπουλου και επισημοποιήθηκε η καταγγελία για τη στάση του απέναντι σε συμβασιούχους.
«Δεν περίμενα από τον κ. Σημίτη τέτοια μικρότητα» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Ο κ. Πολυζωγόπουλος απέδωσε τις βολές στην αντιπαράθεση που υπήρξε παλιά για το Ασφαλιστικό καθώς και στην επιλογή του να υποστηρίξει τον Γ.Παπανδρέου, κατά την αναμέτρηση για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Από το το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: