Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Κατάλογος με τα ονόματα 162 Ιταλών «Εβραίων ή υποστηρικτών του Ισραήλ»...

Έρευνα διέταξε η κυβέρνηση
Σφοδρές αντιδράσεις για τη δημοσίευση στην Ιταλία καταλόγου «Εβραίων πανεπιστημιακών» Ρώμη08/02/08

Κατάλογος με τα ονόματα 162 Ιταλών «Εβραίων ή υποστηρικτών του Ισραήλ» καθηγητών δημοσιεύτηκε την Παρασκευή σε ιταλικό μπλογκ προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του ακαδημαϊκού και του πολιτικού κόσμου της χώρας.
Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο μπλογκ, οι καθηγητές «κάνουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ και προασπίζονται τα ισραηλινά συμφέροντα σε βάρος του ιταλικού λαού».
Αστυνομική έρευνα για την υπόθεση διέταξε ο υπουργός Εσωτερικών, Τζουλιάνο Αμάτο.
Για μία «σύγχρονη Κου Κλουξ Κλαν που μπορεί και δημοσιεύει καταλόγους καταγγέλλοντας τους Εβραίους» μίλησε στη δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας, Τζουζέπε Φιορόνι χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «πολύ ανησυχητικό».
Ταυτόχρονα, η κυριότερη οργάνωση της προάσπισης των δικαιωμάτων της εβραϊκής κοινότητας της Ρώμης κατέθεσε μήνυση ζητώντας τον εντοπισμό και ποινική δίωξη των μπλόγκερς.
Από την πλευρά του, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Λα Σαπιέντσα της Ρώμης όπου διδάσκουν πολλοί από τους καθηγητές που περιλαμβάνει ο κατάλογος αναφέρει ότι «ο αντισημιτισμός και κάθε μορφή διάκρισης βρίσκονται στους αντίποδες των αξιών που υπερασπίζονται τα πανεπιστήμια» ενώ η Αννα Φόα, καθηγήτρια ιστορίας στο Πανεπιστήμια το όνομά της οποίας βρίσκεται στον κατάλογο ζήτησε την τιμωρία όσων συνέταξαν τον κατάλογο.

Aπό το in.gr http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=871736&lngDtrID=245

Δεν υπάρχουν σχόλια: