Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008

Όσον αφορά στο θέμα του βέτο, ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε:

Όσον αφορά στο θέμα του βέτο, ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε: «Η Ελλάδα έχει το απόλυτο δικαίωμα να μην ψηφίσει για την είσοδο νέων μελών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως έχουν κάνει κι άλλες χώρες στο παρελθόν, σε διάφορες περιστάσεις, ακόμα κι αν είναι η μόνη που θα μειοψηφήσει σε μια απόφαση που λαμβάνεται με ομοφωνία. Δεν είναι ούτε βέτο, ούτε τίποτα δραματικό και κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει».
Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές για τις πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως «αυτοί που δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν γνώμη επ' αυτού είναι αυτοί που δεν είναι μέλη της ΕΕ, τουλάχιστον για την ΕΕ. Για το ΝΑΤΟ, βέβαια, καθένας λέει τα δικά του». Ερωτηθείς αν αισθάνεται δικαιωμένος για τις απόψεις που είχε εκφράσει το 1992 (ότι «αν δεν υπήρχε το κράτος της ΠΓΔΜ θα έπρεπε να το εφεύρουμε») και τι λέει τώρα, μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ο Θ.Πάγκαλος είπε πως «δεν έχει σημασία το τι αισθάνεται ο ίδιος» και τόνισε ότι «με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία ένα πείραμα συμβιώσεως Σλάβων-Αλβανών». Από την άλλη, προσέθεσε, «οι ιθύνοντες των Σκοπίων πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα με την Ελλάδα, εάν επιμένουν και δεν αποδέχονται το γεωγραφικό προσδιορισμό και δεν αποδέχονται στοιχειώδεις έννοιες που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα συμβιβασμό αποδεκτό και από τις δύο πλευρές, τότε φανερώνουν ότι έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους και, εάν έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους, δεν είναι παράγοντας σταθερότητας αλλά παράγοντας αποσταθεροποίησης».
Απόσπασμα από http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=877627&lngDtrID=244

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιστρατεύουν τον Μ. Αλέξανδρο σε σποτ!

Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα... Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...


http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU

*Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα ... ντόπια!


http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q

*Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της ... Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου (Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα!) Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη...http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4


*Άθελά του κι εδω ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται ... στην Makedonija!
Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της η Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ...