Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΚΑΙΡΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 17/02/2008

Είτε παντρευτείς, είτε δεν παντρευτείς, θα μετανοιώσεις
Διεξήχθησαν εις την Βουλήν αι συζητήσεις διά το ασφαλιστικόν, την Ζίμενς και την θητείαν Ζαχοπούλου.
Ο ΚΑΙΡΟΣ
___Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής προχωράει σε άνοιγμα τραπεζιτικών λογαριασμών περίπου 2.000 διευθυντικών στελεχών του Δημοσίου και γιατρών του ΕΣΥ, γιατί, με βάση τα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών είναι μπλεγμένοι σε υποθέσεις διαφθοράς. Και για να το πούμε με τ' όνομά του, τα λεφτά που παίρνουν δεν δικαιολογούν με τίποτα τις περιουσίες που αποκτούν και τις δαπάνες που κάνουν. Από πού τα βγάζουν; Οι ελεγκτικές υπηρεσίες βρήκαν ρυθμίσεις υποθέσεων φοροδιαφυγής πολλών εκατομμυρίων ευρώ έναντι αδράς αμοιβής και αμοιβές γιατρών είτε για να επισπεύσουν εγχειρήσεις, είτε ως καπέλο για εξετάσεις. Τα γνωστά γρηγορόσημα και φακελάκια. Ωραία, θα πει ο καλόπιστος πολίτης. Αρα μπαίνουμε σ' ένα δρόμο ξεκαθαρίσματος. Αμ, δε. Γιατί εδώ επεμβαίνει ο παράγοντας, που στα νέα ελληνικά λέγεται συναδερφική αλληλεγγύη, και στα κανονικά ελληνικά λέγεται «όλοι τα ίδια σκατά είμαστε». Ολοι; Οχι ακριβώς όλοι. Αλλά, να. Οι υποθέσεις διαφθοράς έρχονται πρώτα στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια των συναδέρφων, που είτε απαλλάσσουν τους συναδέρφους τους καταγγελλόμενους, είτε επιβάλλουν σε απόπειρα βιασμού (πραγματικό) σε χώρο δουλειάς πρόστιμο 10ήμερων αποδοχών! Μ' αυτές τις αποφάσεις τα κάθε λογής λαμόγια πάνε στα ποινικά δικαστήρια και είτε δεν τιμωρούνται, είτε πέφτουν στα μαλακά. Βάλε τώρα πόσοι έχουν συμμετάσχει στο χορό της διαφθοράς: Ο υπάλληλος, που τα 'χει πάρει. Οι ενδεχόμενοι συνεργάτες του. Οι πολίτες, που τα 'χουν δώσει. Οι συνάδερφοι, που μεσολάβησαν για να πέσει στα μαλακά η υπόθεση. Συγγενείς, φίλοι και επαγγελματίες στους χώρους δουλειάς, που όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια τους, τα ξέρουν, αλλά κάνουν την πάπια. Δεν τους αφορά. Γιατί, όταν και αν έρθει η δική τους σειρά να χρειαστούν κανέναν εφοριακό, καμιά πολεοδομία, κανένα γιατρό, το κύκλωμα είναι εκεί και λειτουργεί ρολόι για να τους εξυπηρετήσει. Ποιος τις χρειάζεται τις κυβερνήσεις.
___Με ποσοστό 70% των εκλεκτόρων, ο Αλέξης Τσίπρας, στα 33 του χρόνια έγινε ο νεότερος πρόεδρος ελληνικού κόμματος. Η εκλογή του συμπίπτει με τη διαρκή φθορά του ΠΑΣΟΚ στη λαϊκή προτίμηση, γεγονός που έχει αντιστρέψει τους όρους, που μέχρι σήμερα παιζόταν το παιχνίδι. Ενώ, δηλαδή, εδώ και 28 χρόνια το ΠΑΣΟΚ αντλούσε ψηφοφόρους από την αριστερά, εδώ και ένα χρόνο η αριστερά αντλεί ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ. Ο πολύ παραστατικός Θεόδωρος Πάγκαλος περιέγραψε το τοπίο πολύ γλαφυρά: «Ο Συνασπισμός από ΕΒΓΑ της γειτονιάς έγινε σουπερμάρκετ της γειτονιάς. Αυτοί θεωρούν, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μεγάλο σουπερμάρκετ, στο οποίο μπορούν να ψωνίσουν και να φύγουν χωρίς να πληρώσουν». Μόνο, που έχει κάνει ένα λάθος. «Αυτοί» δεν ψωνίζουν. Μεγαλώνουν, παίρνοντας τους πελάτες του μεγάλου σουπερμάρκετ. Οι οποίοι πελάτες βαρέθηκαν να ψωνίζουν άλλοτε υπερτιμημένα προϊόντα για να πλουτίζουν οι συνιδιοκτήτες του σουπερμάρκετ και άλλοτε δήθεν ελληνικά προϊόντα, που είχαν φτιαχτεί στις ΗΠΑ ή στις Βρυξέλλες. Και η κοροΐδια έχει τα όριά της.
___Ο επικεφαλής της Εσωτερικής Επιτροπής για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Ζίμενς, Αντρέα Πόλμαν, δήλωσε ότι η εταιρεία δυσκολεύεται να βρει καινούρια στελέχη, γιατί το σκάνδαλο έχει επηρεάσει πολύ την κοινή γνώμη. Στην ελληνική αγορά απευθύνθηκε;
Η αποθέωση της υποκρισίας είναι, που στη Βουλή ζητάει εξεταστική επιτροπή το κόμμα που υπέγραψε όλες τις επίμαχες συμβάσεις με τη Ζίμενς και την αρνείται το κόμμα που τις υλοποίησε. Την ώρα που και τα δύο κόμματα ενοχοποιούνται από ένορκους μάρτυρες στη Γερμανία, ότι χρηματοδοτήθηκαν από την εταιρεία. Θα μους πεις, έχουν και οι δύο εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη...
___Ο Μπάρακ Ομπάμα, που δήλωσε πρόσφατα ότι δεν διαφωνεί να βομβαρδιστεί το Πακιστάν, αν είναι για το καλό της αντιτρομοκρατίας, και η Χίλαρι Κλίντον, θερμή υποστηρικτής του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας και της εισβολής στο Ιράκ, πωλούνται ως δημοκρατικά προϊόντα στη λαϊκή αγορά για την ανάδειξη του νέου εκλεκτού των ποικιλώνυμων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων της υπερδύναμης του 1,475 δολαρίου ανά ευρώ! Στην οποία το πρόβλημα δεν είναι η υποτίμηση του νομίσματος. Αλλά της νοημοσύνης. Οπως και στην Ευρώπη το πρόβλημα είναι στην υπερτίμηση. Οχι του νομίσματος. Της νοημοσύνης.
___Ο Νικολά Σαρκοζί μήνυσε δημοσιογράφους της «Νουβέλ Ομπζερβατέρ», ότι έγραψαν ψέματα πως αυτός έστειλε SMS στην πρώην γυναίκα του και της ζητούσε να ξαναγυρίσει πριν το γάμο του με την Κάρλα Μπρούνι. Στην πραγματικότητα της ζητούσε να γυρίσει μετά.
___Σε διάστημα τριών μηνών η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ απήργησαν τρεις (3) μέρες εναντίον του ασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης. Μετά απ' αυτό η κυβέρνηση προχωρά τρομοκρατημένη.
___Αλλο ένα μικρό, ανίσχυρο προτεκτοράτο δημιουργεί η Δύση με το Κοσσυφοπέδιο, ξεριζώνοντας, μάλιστα, πραξικοπηματικά μια επαρχία από ένα ενιαίο κυρίαρχο κράτος, τη Σερβία. Η υποκρισία περισσεύει, όταν την ίδια μεταχείριση αρνείται στους Βάσκους της Ισπανίας, τους Κορσικανούς της Γαλλίας, τους Σκωτσέζους της Βρετανίας, τους Φλαμανδούς του Βελγίου, τους Σουδήτες της Τσεχίας, τους Β. Ιρλανδούς της Ιρλανδίας, που έχουν χύσει αίμα για την ανεξαρτησία τους. Οχι μόνο σάλια όπως οι Κοσοβάροι. Το κωμικό είναι, που το επικίνδυνο αυτό πραξικόπημα, με μοναδικό άλλοθι την εθνική καθαρότητα, χειροκροτάνε όλες οι δυνάμεις, που υποτίθεται ότι αντιτίθενται στον εθνικισμό! Αυτά παθαίνεις άμα μπλέκεις την ιδεολογία με τα προσωπικά σου συμφέροντα.
___Οπως έγραψα την περασμένη βδομάδα, αυτοί που παραπέμπονται για την υπόθεση Ζαχόπουλου είναι η Εύη Τσέκου και οι τρεις δικηγόροι. Ολα τα άλλα μπουμπούκια της πολιτικής και του Τύπου έχουν δώσει μαθήματα νομιμότητας και δημοκρατίας στο κοινωνικό σύνολο. Της νομιμότητας και της δημοκρατίας που έχουμε.
___ΥΓ. Πριν τρεις μέρες ο Κώστας Σημίτης στιγμάτισε την πολιτική της ΓΣΕΕ να εκμεταλεύεται τις ανάγκες συμβασιούχων και να τους προωθεί σε συγκεκριμένα γραφεία, σαν του Χρ. Νικολουτσόπουλου, για να επιλύσουν τα προβλήματά τους. Η Συνομοσπονδία κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό προχτές, ότι εκδικείται την περίοδο Πολυζωγόπουλου επειδή του ματαίωσε τη μεταρρύθμιση Γιαννίτση και ότι δεν δικαιούται για να ομιλεί, γιατί αυτός δημιούργησε τις στρατιές ομήρων συμβασιούχων. Δυστυχώς για τη χώρα και οι δύο έχουν δίκιο. Και, ακόμα δυστυχέστερα δεν έχουν την επίγνωση να σωπαίνουν. Αλλά, θα μου πεις, πώς θα μάθαιναν αυτοί που δεν ξέρουν.
Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης - ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 17/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: