Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Νέα αιχμηρή παρέμβαση Τατούλη στα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας

Ταράζει εκ νέου το σκηνικό
Νέα αιχμηρή παρέμβαση Τατούλη στα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας
Αθήνα 16/02/08
Σε νέα αιχμηρή παρέμβαση προχωρά ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε μία κρίση με επικοινωνιακά τερτίπια» και ότι «η επιταγή που λάβαμε στις τελευταίες εκλογές δεν ήταν λευκή».
Σε συνέντευξή του στην Ημερησία Σαββατοκύριακο, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε μία κρίση με επικοινωνιακά τερτίπια. Ακόμα και αν την ξεπεράσουμε βραχυπρόθεσμα, στην πρώτη ευκαιρία αυτή θα αναζωπυρωθεί. Και αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που στην κάθε κρίση δεν επέρχεται η κάθαρση, όταν οι ένοχοι είναι υψηλά ιστάμενοι».
«Το αγκάθι της διαφθοράς είναι βαθύ και πολιτικό» προσθέτει ο κ. Τατούλης. «Δεν λύνεται με ηθικές υποσχέσεις. Η πρόσφατη εμπειρία δυστυχώς είναι αποθαρρυντική. Η απόδοση ευθυνών για το Χρηματιστήριο αποδείχθηκε τζίφος. Η υπόθεση των υποκλοπών κατέληξε στις καλένδες. Στο ζήτημα των ομολόγων δεν έχουμε ακόμη δει φως. Οι Έλληνες δικαίως δεν μας εμπιστεύονται πλέον. Η υπόθεση Siemens είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να αποδείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη τα όσα διατεινόμαστε».
«Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να λειτουργεί αλλοθικά για τη διοικητική απραξία. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας ότι άλλο η Δικαιοσύνη, άλλο η άσκηση Διοίκησης», προσθέτει, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης του αναφέρει: «Η επιταγή που λάβαμε στις τελευταίες εκλογές δεν ήταν λευκή, αλλά υπό αίρεση. Αν δεν προχωρήσουμε με ταχύτητα και θάρρος στις προεξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις, η χώρα θα εγκλωβιστεί στην οπισθοδρόμηση».
Από το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: