Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΚΑΙΡΟΣ - Κυριακάτικη Ελ. 10/02/2008

Απαλλάσσεσαι λόγω βλακείας. Του ακροατηρίου
Ο ΚΑΙΡΟΣ
___Μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων για την υπόθεση Ζαχόπουλου αναρωτιέμαι αν το σκάνδαλο της ψευδορκίας είναι μεγαλύτερο από το σκάνδαλο της αυτουργίας σε απόπειρα αυτοκτονίας & τις δωροδωκίας. Από την επαγγελματική μου πείρα των 35 χρόνων, καταθέτω εδώ ότι τέτοιες μαρτυρίες δίνονται μόνο από την Τουρκία & ανατολικότερα. Στις χώρες δυτικότερα της Ελλάδας, με εξαίρεση τις ΗΠΑ, δεν διανοείται κανείς να λέει τέτοιες χοντράδες, που προσβάλλουν τη νοημοσύνη & τη δικαιοσύνη. Πάει σιδηροδέσμιος. Επίσης, δεν τολμάει να κυκλοφορήσει στη γειτονιά του & στην πιάτσα από ντροπή & από την απειλή μην τον πάρουν με τις λεμονόκουπες. Εδώ κορδώνεται, ότι είναι έξυπνος. Καί γίνεται & πρότυπο για την πλεινότητα της κοινωνίας. Περνάει για μάγκας. Καί αύριο η χώρα θα έχει δεκαπλάσιους τέτιους μάγκες απ' όσους έχει σήμερα, που ξεγλιστρούν σαν χέλια, ζώντας μεσ' στα βρωμόνερα. Δεν ξέρω αν έφριξε η λογική του ανακριτή απ' όλα αυτά που άκουσε. Καί δεν θα το μάθουμε. Εφριξε, όμως, η κοινή λογική του κόσμου. Που, όμως, έτσι κατάλαβε όλο το καραγκιοζιλίκι. Ωστε κανείς δεν είδε το DVD! Τζάμπα σαλτάρισε ο Ζαχόπουλος λοιπόν. Αφού δεν είδαν το DVD εκεί στο Μαξίμου, πώς αποφάσισαν να τον αρρωστήσουν τον άνθρωπο για να παραιτηθεί; Δηλαδή, σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις (όχι στις τράπεζες, στον εισαγγελέα), ο Ανδριανός πήρε το DVD από τον Αναστασιάδη ως επιβεβαίωση του ρεπορτάζ, που του εκμυστηρεύτηκε ο εκδότης για τις σχέσεις Ζαχόπουλου-Τσέκου, αλλά δεν το είδε. Τότε, για ποιά επιβεβαίωση το πήρε; Της συνάντησης; Ακου να δεις σύμπτωσάρα! Κανείς στο Μαξίμου δεν είδε το DVD, αλλά εκπαραθύρωσαν τον Ζαχόπουλο μόλις το πήραν. Επίσης, η εισαγγελέας μας πληροφορεί ότι δεν έγινε απόπειρα συναλλαγής με Κουκοδήμο-Τριανταφυλλόπουλο-Κλαδά για τα 5.000.000 του Αναστασιάδη. Ευτυχώς, που η εισαγγελέας μας πληροφορεί ότι δεν έγινε απόπειρα συναλλαγής. Γιατί εμείς νομίζαμε ότι έγινε. Τζάμπα έφυγε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., μένοντας, ο Κουκοδήμος. Είναι ίσως το κοντύτερο άλμα, που έχει κάνει στη ζωή του. Η κοροϊδία είναι, που όλοι οι μάρτυρες λένε αυτά, που τους επιτρέπει ο νόμος να έχουν κάνει & όχι αυτά που έχουν κάνει. Γι' αυτή την κοροϊδία εσύ πας φυλακή & οι επώνυμοι φιλάκι.
___Την περασμένη βδομάδα, εργαζόμενοι που συνδικαλίζονται στη ΔΕΗ έσπασαν με λοστούς την πόρτα των γραφείων της επιχείρησης, μπήκαν μέσα & διέλυσαν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα, έτσι ανταλλάσσονται συνήθως τα επιχειρήματα στη χώρα, & κυρίως από μερικές συντεχνίες των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ & τις πρώην ΔΕΚΟ. Η διάλυση έγινε επειδή η συντεχνία διαφωνεί με τη διοίκηση στη σύναψη συμφωνίας με τη γερμανική εταιρεία RWE, που σκοπεύει να εγκαταστήσει εδώ τις ρυπογόνες & ενεργοβόρες μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού, τις οποίες δεν επιτρέπει πια στο έδαφός της η Γερμανία. Μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα, έτσι χτίζει τις επενδύσεις το ελληνικό κράτος & οι επιχειρήσεις του, με βραχυπρόθεσμα κριτήρια φτήνειας. Το πρόβλημα είναι ότι την πόρτα που έσπασε & το δηλητήριο του λιθάνθρακα θα τα πληρώσουμε εμείς. Καί το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι & οι συντεχνίες & οι κυβερνήσεις είναι απούσες από κάθε κινητοποίηση για το περιβάλλον & την αειφόρο αανάπτυξη. Καί το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ενώ ο συνδικαλισμός καθορίζει τον αγώνα του με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας, η συντεχνία αγωνίζεται μόνο για το συμφέρον των εργαζομένων της, αδιαφορώντας για το συμφέρον της κοινωνίας. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί η χώρα έχει εκατοντάδες συντεχνίες & ελάχιστα συνδικάτα.
___Την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στο μετρό ματαίωσαν τη δοκιμαστική μεταμεσονύκτια λειτουργία του συρμού Παρασκευή & Σάββατο, παρά την υπερωριακή πληρωμή τους, με τη δικαιολογία ότι δεν συμφέρει οικονομικά την επιχείρηση & μειώνονται οι ώρες συντήρησης των γραμμών. Μεγάλο μέρος των Αθηναίων, ο δήμος & η παράταξη του ΣΥΝ, αλλά & bloggers, ξεσηκώθηκαν εναντίον τους, γιατί στερούν από τους φτωχότερους το δικαίωμα να μετακινούνται φτηνότερα, γρηγορότερα, ασφαλέστερα. Μετά απ' αυτό, η συντεχνία του μετρό τα μάζεψε & δούλεψε κανονικά χτες & προχτές. Για να αποδειχθεί ότι & οι συντεχνίες, όπως & οι κυβερνήσεις, δρουν σε βάρος του λαού μόνο για έναν λόγο: επειδή ο λαός το βουλώνει.
___Την περασμένη εβδομάδα πάλι, 80 (ογδόντα) νοματαίοι της «Χρυσής Αυγής», ασκώντας το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης συνάθροισης & ελεύθερης εκφοράς των ιδεών & του λόγου, μαζεύτηκαν στην Παλιά Βουλή για την επέτειο των Ιμίων. Διακόσιοι (200) νοματαίοι, αριστεροαριστεριστές, γνωστότεροι ως μπαχαλόβιοι, ασκώντας το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης συνάθροισης & ελεύθερης εκφοράς των ιδεών & του λόγου, μαζεύτηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους με την ακροδεξιά συγκέντρωση της «Χρυσής Αυγής». Μέχρι εδώ έχουμε δημοκρατία. Από τη στιγμή που οι 200 κατηφόρισαν για την Παλιά Βουλή, για να συγκρουστούν με τους 80, έχουμε κάτι μεταξύ χουλιγκανισμού & τραμπουκισμού. Επειδή η δημοκρατία δεν απειλείται όταν από τα 11.000.000 μαζεύονται 80 (ογδόντα) όλοι κι όλοι ακροδεξιοί. Απειλείται όταν εξαιτίας του αντιδημοκρατικού θερμοκεφαλισμού των υποτιθέμενων αριστερών καταπατείται το δικαίωμα του καθενός να συναθροίζεται ελεύθερα & το δικαίωμα της πόλης να μη γίνεται κόλαση. Γιατί η δημοκρατία απειλείται όταν το πλήθος του κόσμου μοιραία βάζει έτσι ακροδεξιούς & αριστερούς στο ίδιο τσουβάλι, λέγοντας: «Τα ίδια σκατά είσαστε όλοι». Επειδή το δικαίωμα των εμποροϋπαλλήλων, των περιπτεράδων, των μικροπωλητών, των μικρομαγαζατόρων, των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των βιβλιοπωλών κι ενός σωρού άλλων μικρών & μεσαίων εργαζόμενων να ζήσουν κι όχι να ψωμολυσσάξουν είναι ιερότερο από το δικαίωμα του κάθε θερμοκέφαλου, που θέλει να τσαμπουκαλευτεί χωρίς κανένα όφελος για τον λαό. Στο όνομα μιας δημοκρατίας που καταπατάει τη δημοκρατία.
___ΥΓ Να μου το θυμηθείτε. Τίποτε δεν θα βγει στο φως. Καί οι δύο πιο αδύναμοι κρίκοι θα πληρώσουν μόνο τη νύφη. Ολοι οι άλλοι θα πέσουν στα μαλακά. Καί η αλήθεια θα θαφτεί. Εκτός αν ανοίξει το στόμα του ο Χρήστος Ζαχόπουλος, πράγμα πολύ απίθανο. Κι αν πει όσα ξέρει. Τότε, θα μαθευτεί η μισή αλήθεια. Γιατί την άλλη μισή, που παίχτηκε πίσω από την πλάτη του, εν αγνοία του, & που έχει το πιο πολύ ζουμί, μπορεί κι ο όδιος να μην τη μάθει. Καλύτερα. Γιατί μπορεί, αντί να πηδήξει από το μπαλκόνι, να αρχίσει να πετάει άλλους. Υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου.
Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης tetradis@enet.gr.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 10/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: