Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

«Απομονώστε το Ισραήλ»

Έντυπη Έκδοση 

«Απομονώστε το Ισραήλ»


Ο διάσημος ισραηλινός τζαζίστας & ακτιβιστής Γκίλαντ Άτζον γράφει για το "7" αμέσως μετά τη φονική επιδρομή στον "Στολίσκο της ελευθερίας"
Καθώς γράφω αυτές τις γραμμές ακόμα προσπαθούμε να αποκτήσουμε σαφή εικόνα για το φονικό μακελειό του Ισραήλ στη θάλασσα. Ξέρουμε ότι εκατοντάδες ισραηλινοί κομάντο χτύπησαν τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια. Μάθαμε από τον αραβικό τύπο ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.
Αλλη μία φορά είναι φανερό ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική του φύση: μια απάνθρωπη δολοφονική κολεκτίβα που έχει για καύσιμό της την ψύχωση και για οδηγό την παράνοια. Επί μέρες η κυβέρνηση του Ισραήλ ετοίμαζε την ισραηλινή κοινωνία γι' αυτήν τη σφαγή λέγοντας ότι ο ανθρωπιστικός στόλος μεταφέρει όπλα και τρομοκράτες. Μόλις λίγο πριν από την επίθεση, υποπτεύθηκα πως αυτή η κακόβουλη στροφή των ισραηλινών ΜΜΕ είχε στόχο την προετοιμασία του λαού για μια στρατιωτική επιχείρηση σε διεθνή ύδατα. Μη γελιέστε. Εγώ μπορεί να σκεφτόμουν τις συμπτώσεις, αλλά το υπουργικό συμβούλιο και οι επιτελείς του στρατού ήταν απολύτως ενημερωμένοι. Αυτό που συνέβη δεν ήταν απλώς μια εισβολή στρατιωτικών «πειρατών». Ηταν μια πεντακάθαρη σφαγή -παρ' όλο που έγινε στο σκοτάδι.

Θα δούμε διαδηλώσεις και τιμές για τους νεκρούς. Θα ακούσουμε επίσης και κάποιους γνωστούς φίλους του Ισραήλ να καταδικάζουν το μακελειό. Είναι σαφές ότι δεν αρκούν. Το Ισραήλ διψούσε για αίμα διότι πιστεύει πως η δική του «προληπτική πολιτική» επιβεβαιώνεται με περισσότερους νεκρούς. Ηταν η αποτυχία μιας νοσηρής κοινωνίας η οποία έχει απολέσει εδώ και καιρό την ανθρωπιά της. Ξέρω ακριβώς πώς νιώθει ο λαός του Ισραήλ: τόσο σοκαρισμένος, που ανυπομονούσε να δει τους χασάπηδες του ναυτικού του να σκορπούν το θάνατο. Είναι παράδοση στο Ισραήλ: πρώτα πυροβολείς και μετά κλαις με αναφιλητά. Δυστυχώς κανείς -πόσω μάλλον καλλιτέχνης- δεν μπορεί να επηρεάσει τη νοοτροπία τους. Οι Ισραηλινοί είναι βουτηγμένοι σε μια απόλυτη πνευματική πολιορκία και επιβάλλονται στους εαυτούς τους.
Ολοι γνωρίζουν ότι εδώ και χρόνια οι Παλαιστίνιοι ζουν σε κατάσταση πολιορκίας. Η παγκόσμια κοινότητα, λοιπόν, έχει την αποκλειστική ευθύνη να δράσει και να αυξήσει την πίεση στο Ισραήλ και τους πολίτες του. Από τη στιγμή που ένας λαϊκός στρατός ολοκλήρωσε το μακελειό της Δευτέρας ακολουθώντας τις οδηγίες μιας «δημοκρατικά εκλεγμένης» κυβέρνησης, κάθε Ισραηλινός από δω και πέρα πρέπει να θεωρείται ύποπτος για εγκλήματα πολέμου μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
Γρήγορη αντίδραση
Με δεδομένο ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σε πλοία υπό ιρλανδική, τουρκική και ελληνική σημαία, τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης οφείλουν να διακόψουν αμέσως τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ισραήλ και να απαγορεύσουν τη διέλευση ισραηλινών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο τους. Με δεδομένη, επίσης, την είδηση ότι πυρηνικά υποβρύχια του Ισραήλ ελλιμενίστηκαν στον Κόλπο, η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να αντιδράσει με γρήγορο και αυστηρό τρόπο. Το Ισραήλ είναι επισήμως ένα παρανοϊκό και επικίνδυνο κράτος. Δεν αδιαφορεί μόνο για την ανθρώπινη ζωή -μια πρόγευση πήραμε από τις ισραηλινές εφημερίδες- αλλά στην πραγματικότητα επιδιώκει τον πόνο και την καταστροφή των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: