Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Η ανοχή, η αδράνεια και η σιωπή είναι οι παθογόνοι παράγοντες, τονίζει ο Σωτ.Μπάγιας

«Έχουμε καθήκον να ομιλούμε»
Νέα κριτική από τον Σωτ. Μπάγια για τα κακώς κείμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης
Η ανοχή, η αδράνεια και η σιωπή είναι οι παθογόνοι παράγοντες, τονίζει ο Σωτ.Μπάγιας
Αθήνα 11/05/08
Για σχεδόν τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας της Δικαιοσύνης στη χώρα μιλά ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτήρης Μπάγιας, υπογραμμίζοντας ότι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, και ειδικά οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι, έχουν καθήκον και υποχρέωση να μιλούν και να ασκούν έντονη δημόσια κριτική.
«Οι συνθήκες λειτουργίας της Δικαιοσύνης στη χώρα μας είναι σχεδόν τριτοκοσμικές και το χειρότερο είναι ότι τα σωρευμένα προβλήματα διογκώνονται και οξύνονται καθημερινά. Απέναντι στην κατάσταση αυτή οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης [δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι] και μάλιστα εμείς οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι τους δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς παρατηρητές.
»Δεν μπορούμε, δεν έχουμε δικαίωμα, να μένουμε σιωπηλοί μάρτυρες της απαράδεκτης αυτής κατάστασης που ευτελίζει το νομικό μας πολιτισμό και προσβάλλει καθημερινά την κοινωνία, αλλά και τη δημοκρατία στη χώρας μας» δήλωσε ο Σωτήρης Μπάγιας στο χαιρετισμό που απηύθυνε σε επιστημονική διημερίδα στο Ηράκλειο Κρήτης.
«Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να ομιλούμε, να ασκούμε έντονη δημόσια κριτική και να θίγουμε όλα τα κακώς κείμενα στο χώρο μας. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ελπίδα προόδου. Μόνο έτσι μπορεί να αφυπνιστεί η κοινωνία και να ενεργοποιηθεί ουσιαστικά η Πολιτεία» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
«Η ανοχή, η αδράνεια και η σιωπή είναι οι παθογόνοι παράγοντες που συντηρούν και επιδεινώνουν τα τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Και βέβαία, είναι τελικά, οι παράγοντες αυτοί που βλάπτουν και απαξιώνουν το κύρος του ίδιου του θεσμού» κατέληξε ο κ. Μπάγιας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων έχει παραπεμφθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης με αφορμή κριτική που έχει ασκήσει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, σε μία υπόθεση που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=898982&lngDtrID=244

Δεν υπάρχουν σχόλια: