Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Ασύλληπτη καταστροφή - Πάνω από 4.000 οι νεκροί από τον κυκλώνα Ναργκίς στη Μιανμάρ

Ασύλληπτη καταστροφή
Τέσσερις χιλιάδες οι νεκροί από τον κυκλώνα Ναργκίς στη Μιανμάρ
05/05/08 09:00 Γιανγκόν Τελευταία ενημέρωση 19:51
Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στη Μιανμάρ
Πρωτοφανές το μέγεθος της καταστροφής από τον κυκλώνα Ναργκίς στη Μιανμάρ. Ο αριθμός των νεκρών εκτινάχθηκε δραματικά στις 4.000 και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να φθάσει ακόμη και τις 10.000. Τρεις χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι χωρίς τροφή και νερό.
Η κυβέρνηση της Μιανμάρ έκανε δεκτή την ξένη βοήθεια και οι υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες οργανώσεις σπεύδουν να προετοιμάσουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τα θύματα. Εκπρόσωποι των υπηρεσιών συντονίζουν τις κινήσεις τους από τη Γιανγκόν της Μιανμάρ, τη Μπανγκόκ, την Ταϊλάνδη και τη Γενεύη.
Η κρατική τηλεόραση της Μιανμάρ μετέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι οι επιβεβαιωμένοι αριθμοί της τραγωδίας είναι μέχρι στιγμής 3.934 νεκροί, 41 τραυματίες και 2.879 αγνοούμενοι. Οι αρχικές αναφορές μιλούσαν για 351 νεκρούς από το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα.
Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών της Μιανμάρ δήλωσε κατά την ενημέρωση που παρείχε σε ξένους διπλωμάτες και εκπροσώπους του ΟΗΕ ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αγγίξει και τις 10.000.
Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Μπανγκόκ δηλωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες έχουν μείνει χωρίς καταφύγιο και πόσιμο νερό.
Οι κάτοικοι που ήρθαν αντιμέτωποι με μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της χώρας, έσπευσαν να αγοράσουν κεριά και νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: