Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Οι φρουροί των επισήμων... Πόσοι τους φυλάνε... Από τι & ποιους τους προστατεύουν ?

Επιτροπές προστασίας ευπαθών στόχων
Μειώνονται οι φρουροί των επισήμων
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 2 Μαΐου 2008
ΝΟΜΙΜΟ κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού των αστυνομικών που θα διατίθενται για την ασφάλεια, συνοδεία και φρούρηση του Πρωθυπουργού, των υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, δικαστικών και άλλων επισήμων προσώπων, καθώς και για τη φρούρηση «ευπαθών στόχων». Με τις νέες ρυθμίσεις, ειδικότερα, μειώνονται κατά δεκάδες οι αστυνομικοί που θα διατίθενται για το συγκεκριμένο σκοπό.
Παράλληλα, οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις έχουν την ευχέρεια να συγκροτούν επιτροπή που θα εξετάζει τη λήψη μέτρων προστασίας ευπαθών στόχων, καθώς και την αναγκαιότητα διατήρησης ή ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας επισήμων και άλλων προσώπων. Όπως υπογραμμίζεται στην απόφαση του ΣτΕ πρέπει να προστεθεί στο διάταγμα διάταξη για τον ορισμό προέδρου και μελών της εν λόγω επιτροπής.
Σύμφωνα με το Π.Δ. θα διατίθενται:Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης 50 αστυνομικοί, τέσσερα συνοδευτικά αυτοκίνητα και αντίστοιχες μοτοσικλέτες.
" Για τους αρχηγούς των κομμάτων 20 αστυνομικοί, δύο συνοδευτικά αυτοκίνητα και αντίστοιχες μοτοσικλέτες.
" Για υπουργούς οκτώ αστυνομικοί, ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα.
" Για τους αναπληρωτές υπουργούς έξι αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα.
" Για τους υφυπουργούς τέσσερις αστυνομικοί και κατ' εξαίρεση μόνο για τον υφυπουργό Εσωτερικών πέντε αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα.
" Για τους βουλευτές της Αττικής και ευρωβουλευτές ένας αστυνομικός και για βουλευτές των άλλων νομών δύο.
" Για τους πρώην Πρωθυπουργούς οκτώ αστυνομικοί.
" Για πρώην υπουργούς δύο αστυνομικοί και μέχρι έξι μήνες από τη λήξη της θητείας τους.
" Για τον πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τους προέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου τέσσερις αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα.
" Για τους προϊσταμένους του Πρωτοδικείου, Εφετείου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης δύο αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα.
" Για τους διπλωμάτες, εφόσον συντρέχουν λόγοι ασφαλείας, δύο αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα.
" Για στελέχη του κυβερνώντος κόμματος 15 αστυνομικοί.
" Για στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέκα αστυνομικοί.
Αντίθετα, δεν θα διατίθεται ασφάλεια για τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, εκτός αν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφαλείας, οπότε θα διατεθούν δύο αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/02/1506766.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: