Τετάρτη, 7 Μαΐου 2008

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
Δικτυακός τόπος: http://www.intifada.gr e-mail: victory@intifada.gr
1948-2008: 60 χρόνια κατοχής και προσφυγιάς
Στις 15 Μάη συμπληρώνονται 60χρόνια από την ίδρυση του κράτους τους Ισραήλ. Την ώρα που το Ισραήλ και οι προστάτες του διοργανώνουν προκλητικές φιέστες, ο Παλαιστινιακός λαός και τα κινήματα αλληλεγγύης διαδηλώνουν για να καταγγείλουν:
· Την παλαιστινιακή Καταστροφή (Νάκμπα), δηλαδή την απώλεια του 78% της ιστορικής Παλαιστίνης από το λαό που ζούσε εκεί.
· Την προσχεδιασμένη και με κυνισμό εκτελεσμένη επιχείρηση εθνοκάθαρσης που είχε σαν αποτέλεσμα την προσφυγοποίηση περισσότερων από 750.000 Παλαιστινίων.
· Τις μαζικές δολοφονίες αμάχων από τη Χαγκάνα και τις σιωνιστικές συμμορίες στο Ντεϊρ Γιασίν, τη Λύδδα, την Ταντούρα και σε δεκάδες άλλα σημεία.
· Την ισοπέδωση εκατοντάδων Παλαιστινιακών χωριών.
· Τον κρατική επιχείρηση σβησίματος κάθε ίχνους παλαιστινιακής μνήμης από την Παλαιστίνη.
· Το εξηντάχρονο απαρτχάιντ (ανάλογο με αυτό της Νότιας Αφρικής) που εξακολουθούν να υφίστανται οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ.
· Τη διαρκή επιθετικότητα και την αναγωγή της κρατικής τρομοκρατίας σε καθημερινή πρακτική με αποκορύφωμα τους πολέμους το '56,'67, '82 καθώς και την κτηνώδη καταστολή της Ιντιφάντα.
· Τη συνεχιζόμενη κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Γάζας.
· Το βάρβαρο αποκλεισμό της Γάζας και τον κατακερματισμό της Δυτικής Όχθης σε απομονωμένα μπαντουστάν υπό την πολιορκία του ισραηλινού στρατού.
Το να γιορτάζει κανείς τα 60χρόνια του Ισραήλ σημαίνει να γιορτάζει 60 χρόνια κρατικής τρομοκρατίας,εθνοκάθαρσης και ρατσισμού. Η συμμετοχή της Ελληνικής κυβέρνησης και Ελλήνων καλλιτεχνών σε εκδηλώσεις που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τους Ισραηλινούς γιορτασμούς αποτελούν πράξεις στήριξης του Ισραηλινού απαρτχάιντ.
Ο Σύλλογος Ιντιφάντα καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν στην Αθήνα οι Παλαιστινιακές οργανώσεις:
· Τετάρτη 14 Μάη από τις 7:00 και μετά ολονύχτια διαμαρτυρία στην Ισραηλινή πρεσβεία.
· Πέμπτη 15 Μάη στις 7:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην πρεσβεία.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Αθήνα 6/5/08

Δεν υπάρχουν σχόλια: