Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κατήγγειλε «επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία» & συγκάλυψη, η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη

Κατήγγειλε «επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία» και συγκάλυψη

Για ανοχή της αστυνομίας απέναντι σε ακροδεξιά στοιχεία και την άρνησή της να παραλάβει μήνυση για συγκεκριμένο περιστατικό, έκανε λόγο η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, η οποία κατήγγειλε ότι το βράδυ της περασμένης Κυριακής δέχθηκε «επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία», τη στιγμή που έβγαινε από το αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα, όπου είχε πάει για να αναλάβει την υπεράσπιση Αφγανού πρόσφυγα. 
Σε συνέντευξη Τύπου της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» η κ. Κουνιάκη ανέφερε: «είναι ανησυχητικό ότι αυτό συνέβη μόλις βγήκα από το Α.Τ. του Αγ. Παντελεήμονα. Το ίδιο συμβαίνει με όλους τους δικηγόρους, που πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να υπερασπισθούν αλλοδαπούς. Πως, όμως, μαθαίνουν άμεσα τα ακροδεξιά στοιχεία την έλευση δικηγόρων για τέτοιες υποθέσεις; Πρόκειται για ακραίο παράδειγμα των ψεύτικων υποσχέσεων, που είχαν δοθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη ότι θα διέρρηγε τη συνεργασία αστυνομικών και ακροδεξιών στοιχείων. Δυστυχώς, η συνεργασία αυτή συνεχίζεται». 

Η δικηγόρος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι «οι δικηγόροι πλέον κινδυνεύουν στην περιοχή», ενώ ανέφερε και άλλα παρόμοια κρούσματα που δείχνουν πως «οι φασίστες θεωρούν ότι, με την κάλυψη της αστυνομίας, έχουν τη δύναμη, εκτός από μετανάστες και πρόσφυγες, να εμποδίζουν οποιονδήποτε, του οποίου η δουλειά σχετίζεται με αλλοδαπούς». 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010, 20:04

Δεν υπάρχουν σχόλια: