Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Στο εδώλιο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας - Στην Ελλάδα μας πότε θα γίνει?

Στο εδώλιο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν ο πρώην συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γκέιρ Χάαρντε & τρία μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, οι οποίοι κατηγορούνται για την οικονομική κατάρρευση της χώρας το 2008.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της «έκθεσης Αλήθεια» που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο & που υπογραμμίζει την εξαιρετικά μεγάλη αμέλεια των βασικών πολιτικών ηγετών της χώρας καθώς & τραπεζιτών της εποχής της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας, που την οδήγησαν σε μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση.
Στην πολυσέλιδα έκθεσή της, η κοινοβουλευτική επιτροπή εκτιμά ότι εκτός τον πρώην πρωθυπουργό στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα πρέπει να οδηγηθούν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Αρνι Μάτιενσεν, Εμπορίου Μπιοργκβιν Σίγκουρντσον & Εξωτερικών Σόλρουν Γισλαντότιρ.
Η επιτροπή αποφαίνεται ότι οι ανωτέρω επέδειξαν αμέλεια & ζητά «να δικαστούν & να τιμωρηθούν καταλλήλως από το Ανώτατο Δικαστήριο».
Τις επόμενες μέρες το κοινοβούλιο θα μελετήσει την έκθεση & θα διορίσει έναν εισαγγελέα καθώς & δικαστές που θα αποτελέσουν το Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το 1905.
«Πρόκειται για μια σοβαρότατη κατηγορία κατά του πολιτικού μας συστήματος, των πολιτικών ανδρών, του κοινοβουλίου, του Χρηματιστηρίου & άλλων, πρόκειται για ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» ανέφερε η πρωθυπουργός Γιοχάνα Σιγκουρντατότιρ, που ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010, 02:40

Δεν υπάρχουν σχόλια: