Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΚΑΠΝΙΣΜΑ - ΝΕΟΣ ΙΟΣ (ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ)

-Περνάνε η ημέρες, έφυγε & η Δευτέρα 06/07/2009 & ακόμα τίποτα τελικό, επίσημο & ξεκάθαρο, από τον "καγκελάριο" & των υπευθύνων του υπουργείου του, για το κάπνισμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

-Η ασαφής, υπουργική απόφαση με αρ. πρωτ. 88202/25-06-2009 ακόμα δεν έχει φτάσει επίσημα, (την αναζητούν & την κατεβάζουν από το διαδίκτυο & την στέλνει ο ένας στον άλλο, για να καλύψουν το κενό & να απαντάνε όσο μπορούνε, στις δικαιολογημένες απορίες των καταστηματαρχών), στους περισσότερους δήμους, αν όχι σε όλους, οι οποίοι & είναι υπεύθυνοι για την έκδοση της άδειας & την προμήθεια του ειδικού σήματος (για το οποίο προσοχή, δεν χρειάζονται χρήματα).

-Οι οδηγίες για το σχεδιασμό & τις τεχνικές απαιτήσεις του συστήματος εξαερισμού των καταστημάτων, ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί από την «ειδική υπηρεσία από τον καπνό & το αλκοόλ».

-Για το θέμα του διαχωριστικού, στα καταστήματα άνω των 70τ.μ. ακόμα δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο, (ακούγεται ότι υπάρχει πρόβλημα & από την πυροσβεστική, με το θέμα της ασφάλειας).

-Έτσι όλοι στην πραγματικότητα έχουν τα μαγαζιά τους, έστω & προσωρινά, για μη καπνιστές ή είναι παράνομοι -& κάποια σαΐνια, βλέποντας το αλαλούμ που υπάρχει, βγήκαν στην πιάτσα, παίρνουν τηλέφωνο & μαζεύουν 60άρια ευρώ & πάνω, από όσους στην αγωνία & την αβεβαιότητα, τσιμπήσουν το δόλωμα.

Και να σκεφτείτε πάρα πολύ σοβαρά, ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι-αρμόδιοι για την υγεία μας, η πανδημία του νέου ιού (ιός των χοίρων), είναι εδώ!

1 σχόλιο:

Yannis_p είπε...

Kapios viastike mallon gia na isxysei o nomos...vevaia kalytera tora pou einai kalokairi kai oloi kathontai exw kai den tha tous xalasei poli para xeimwna pou tha dhmiourgotane ena alaloum