Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ - Για να θυμούνται οι παλιοί & να μαθαίνουν οι νεότεροι...

ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ
Για να θυμούνται οι παλιοί & να μαθαίνουν οι νεότεροι...

Σκηνή Πρώτη (σουρεαλισμός):
Ο Γκουσγκούνης είναι πρώτη μούρη στο πλάνο & πηδάει τη γκόμενα.
Οπότε σε μια στιγμή μουρμουρίζει κάπως δυνατά
Πω πω, να είχα μια μπύρα τώρα.... οπότε ένα χέρι εμφανίζεται από το πουθενά στο πλάνο, κραδαίνοντας ένα πελώριο κρίκερ µε παγωμένη μπύρα.
Ο Γκουσγκούνης την κατεβάζει μονορούφι & συνεχίζει το θεάρεστο έργο του...
Σκηνή Δεύτερη (ατάκα):
Ναι, καλά μαντέψατε, ο Γκουσγκούνης είναι & πάλι πρώτη μούρη στο πλάνο & η τύπισσα του κάνει στοματικό έρωτα. Σε μια στιγμή τελειώνει ο Γκουσγκούνης οπότε η φιλενάδα του γυρνάει & αρχίζει να τα φτύνει. Η ατάκα που ακολουθεί απογειώνει τον αισθησιασμό της ούτως ή άλλως ρομαντικής σκηνής:
"Τι φτύνεις μωρή ; Κουκούτσια έχουν ;"
Σκηνή Τρίτη (σενάριο):
Όσο βλέπει κανείς Γκουσγκούνη, τόσο περισσότερο συλλαμβάνει την μεγαλειωδώς αφαιρετική σκέψη των σεναριογράφων αλλά & των απίστευτων ικανοτήτων τους να ζωγραφίζουν σε ένα τόσο ευτελές (όπως θεωρείται) θέαμα τα πάθη των ανθρώπων που όσο & να προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτά στο τέλος υποκύπτουν, µε ντοστογιεφστική μαεστρία:
Χαλάνε τα υδραυλικά μιας. Ο Γκουσγκούνης έρχεται ως υδραυλικός στο σπίτι της, στρογγυλοκάθεται στο τραπέζι της κουζίνας όπου έχει μια μεγάλη φρουτιέρα µε πορτοκάλια. Παίρνει ένα πορτοκάλι στο χέρι του & ρωτάει όλος αβρότητα: Πορτοκάλι θες ; Όχι απαντάει αυτή. Να σε γαµήσω θες ; Δεν έχω πρόβλημα, ανταπαντά αυτή &... η συνέχεια επί της οθόνης.
Σκηνή Τέταρτη (ατάκα):
Και πάλι ως υδραυλικός, έχει έρθει στο σπίτι μιας τσαχπίνας. Στρογγυλοκάθεται ως είθισται στο τραπέζι & παίζει ο διάλογος:
Αυτή - Καφέ θες ;
Γκ. - Ναι
Αυτή - Πώς τον πίνεις ;
Γκ. - Πολλά βαρύ & όχι, µε δυο φουσκάλες.
Αυτή - Είσαι & μερακλής !
Γκ. - Έχεις γαµώ τις κωλάρες.
Την συνέχεια την αφήνω ως άσκηση στον αναγνώστη.
Σκηνή Πέμπτη (έγκλημα & τιμωρία):
Γυρνάει στο σπίτι κουρασμένος (έφτιαχνε υδραυλικά ντε !), αφήνει την τσάντα κάτω. Χαιρετάει βαριεστημένα τη γυναίκα του & ...
Γκ. - Τι φαί ;
Γυν. - ...δεν έκανα φαί... (απολογητικά, µε ψιλοπονηρό όμως ύφος)
Γκ. - Δεν έκανες φαί ;;; Θα σε γαµήσω !!!
Όπερ & εγένετο...
Μπαίνει ο Γκουσγκούνης σε ένα µπαρ. Πάει προς τον πάγκο, & βλέπει την μπαργούμαν. Στον τοίχο είχε ένα ρολόι. Πάει να το κοιτάξει, μπαίνει στη μέση η μπαργούμαν. Κάνει δεξιά, ξαναμπαίνει μπροστά του η μπαργούμαν. Κάνει αριστερά, να σου πάλι μπροστά του η μπαργούµαν. Οπότε γυρνάει & της λέει: "Δεν βλέπω την ώρα να σε γαµήσω" !!!
Ο Γκουσγκούνης πηδάει μια, σε "σκυλίσια" στάση (ξέρετε τώρα) µε τα χέρια του στη μέση του, κουνιέται µπρος πίσω. Η κυρία λέει "Γκουσγκούνη κουράστηκα, άλλαξε στάση" - "Εντάξει μωρό µου" & βάζει... τα χέρια στο κεφάλι του.
Άλλη σκηνή:
- Έφερα τις πίτσες.
- Μα δε παραγγείλαμε πίτσες.
- Παραγγείλατε δε παραγγείλατε εγώ θα σας γαμήσω !
Επόμενη σκηνή:
Είναι ο Γκουσγκούνης & παίζει πιάνο & από κάτω μία του παίρνει πίπα. Οπότε λέει:
"Εγώ θα παίζω πιάνο & εσύ... κλαρίνο" !!! :)
Άλλη σκηνή:
Ο Γκουσγκούνης παίζει το ρόλο του πατέρα... Έρχεται η κόρη στο σπίτι µε μια καινούρια φίλη της. Κάθονται στον καναπέ... Έρχεται ο, αρχηγός, Γκουσγκούνης στο σαλόνι & τις βλέπει. Κάθεται κι’ αυτός, χωρίς να πει τίποτα, κοντά τους. Περνάει ένα λεπτό απόλυτης ησυχίας (δεν έχουν ανταλλάξει κουβέντα μέχρι τότε). Ξαφνικά γυρνάει προς τη φίλη της κόρη του...
Γκ. - Τον παίρνεις απ’ τον κώλο ;
Κόρη - Μπαμπά !!! Τι είναι αυτά που λες ;;;!!!
Γκ. - Προσπαθώ να σπάσω τον πάγο... (συνέχεια γνωστή)
Μου το παν χτες... Είναι στην παραλία δύο γκόμενες, ολομόναχες. Σε κάποια φάση εμφανίζεται από το πουθενά ο Γκουσγκούνης να κόβει βόλτες εκεί κοντά. Σε κάποια φάση ρωτάει τις γκόμενες:
- Τι κάνετε κορίτσια εδώ ;
- Περιμένουμε ναρθει κάποιος να µας γαµήσει.
- Α! Ευτυχώς που πέρναγα!

Αγνώστου από το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: