Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

«Ο Καιρός» 29-03-2009 Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης

"Ο Καιρός"

Προσεκτικός οδηγός είναι αυτός που κορνάρει όταν περνάει με κόκκινο

Εξίσωση των ορίων ανδρών και γυναικών. 

Εξίσωση των ορίων ανδρών και γυναικών. 

«Είμαι 41 ετών σήμερα, εξαρτημένη από την ηρωίνη από τα 17 μου... Τον χειρότερο εφιάλτη, όμως, που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης, δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα τον ζήσω έτσι όπως τον ζω... Αυτό το "αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης", λοιπόν, είναι η φυλάκιση η οποία ουσιαστικά σημαίνει την αιχμαλωσία και την ομηρία μου από τους δεσμοφύλακες που ελέγχουν κι επεμβαίνουν ακόμη και στα γεννητικά μου όργανα και στ' απόκρυφα σημεία του σώματός μου.

»Οποτε μπαίνω στη φυλακή είτε γιατί εισάγομαι πρώτη φορά, είτε γιατί επιστρέφω από δικαστήριο, είτε γιατί πήγα νοσοκομείο, δέχομαι την εξής επίθεση, η οποία ονομάζεται "έρευνα":

»Η δεσμοφύλακας με υποχρεώνει να βγάλω όλα μου τα ρούχα, με βάζει να σκύψω, ν' ανοίξω τους γλουτούς, να βήξω και παρατηρεί τον πρωκτό μου... Μετά μου δίνουν άλλα ρούχα... και με οδηγούν στο φαρμακείο. Εκεί, με βάζουν να καθίσω σε γυναικολογική καρέκλα και η δεσμοφύλακας βάζει το δάχτυλό της στο αιδοίο μου μέσα στον κόλπο. Στη συνέχεια υποχρεούμαι να ουρήσω μπροστά στη δεσμοφύλακα για να κάνουν το ναρκωτέστ... Η αποστείρωση στα εργαλεία τους είναι κάτι που ενίοτε θυμούνται. Σε άλλες βάζουν διαστολείς σκουριασμένους, πολλές φορές τους βάζουν το δάχτυλό τους και συγχρόνως πιέζουν προς το ορθό ή και από επάνω στη βουβωνική χώρα σε σημείο που η κρατούμενη να πονάει. Τα ειρωνικά σχόλια και τα σόκιν "αστειάκια" των δεσμοφυλάκων δεν λείπουν από το "ρεπερτόριό" τους.

»Προσφάτως που αρνήθηκα την κολπική έρευνα και από τον γυναικολόγο, διότι ανεξαρτήτως μορφώσεως, ειδικεύσεως και μορφωτικού επιπέδου το να σου χώνει ο καθείς τα δάχτυλά του είναι τουλάχιστον "απρεπές", θα έλεγα, και ζητούσα υπερηχογράφημα, με απείλησαν ότι θα με δέσουν όλη νύχτα με τη χειροπέδα στο κάγκελο...».

Αυτή είναι και η τελευταία, έγγραφη, καταγγελία, που έκανε επισήμως η Κατερίνα Γκουλιώνη, λίγες μέρες πριν πεθάνει, δεμένη πισθάγκωνα με χειροπέδες στο πλοίο, με το οποίο τα όργανα της τάξης τη μετέφεραν από τις φυλακές Θήβας στις φυλακές Νεάπολης για πειθαρχικούς λόγους. Οι οποίοι, προφανώς, έτσι, δικαιώθηκαν.

Είναι ασφαλές να βλέπεις στις ειδήσεις των 8 την ιστορία και να τήνε διαβάζεις μια Κυριακή της Ανοιξης από την ασφάλεια της νομιμότητας που ζεις. Παραβλέποντας ηθελημένα ότι ένα όλο και πιο μεγάλο ποσοστό από τα παιδιά μας, τα παιδιά σου, τα παιδιά τους, βουτάει στον κόσμο των ναρκωτικών και δεν το θες να δεις την κόρη σου στις φυλακές με διαρκείς κολποσκοπήσεις.

Κατά τη γνώμη μου, πριν τούτη η φρίκη μπει μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, κούφια η ώρα, αρκεί από μόνη της για να αγανακτήσεις. Οχι μονάχα για την εξουσία, που επιβάλλει τον εξευτελισμό. Αλλά για τα όργανά της, τα γυναικεία τέρατα με τις στολές και τα κλειδιά, που κάνουνε τη στυγερή εντολή πράξη. Με όλο το σύμπλεγμα μιας άρρωστης ψυχής, της ψυχής τους, που αποδεικνύεται φυλακισμένη πίσω από τα σίδερα υπάνθρωπων συναισθημάτων.

Ενώ οι κρατούμενες, τουλάχιστον, ελπίζουν σε μια ελευθερία.

Μένει το εξίσου σημαντικό: Ποια δικαιοσύνη θα αποκαλύψει πώς πέθανε η Κατερίνα Γκουλιώνη; Η δικαιοσύνη, που ρίχνει στα μαλακά τις ζαρντινιέρες, που αφήνει να κυκλοφορούν πάμπλουτοι οι έμποροι και φυλακίζει τα πρεζόνια, που εξοστρακίζει τις σφαίρες κατά το δοκούν και κυνηγάει τους δικαστές, που αρνούνται να γίνουν φερέφωνα;

Θα δούμε. Αλλά, μέχρι να δούμε, οι δεσμοφυλακίνες θα συνεχίζουν να ικανοποιούν τις διαστροφές τους στις ανυπεράσπιστες των φυλακών. Μία από τις οποίες, μπορεί αύριο -κούφια η ώρα- να είναι η κόρη σου.

----------------------------------------------------------------------------

Επιτρέψτε μου να αναπαράξω και μια επιστολή από την εφημερίδα. Εν γνώσει μου, ότι την αναπαράγω σε μια χώρα, όπου ο μισός τουλάχιστον πληθυσμός φοροδιαφεύγει και απολαύει όσων δημόσιων ευεργετημάτων παρέχει το επίσης διεφθαρμένο κράτος, χωρίς να συνεισφέρει ούτε ευρώ, στην υγειά των κορόιδων:

«Λόγω των εξόδων παράστασης, που προβλέπονται για τη θέση μου, το εισόδημά μου ξεπερνά ελαφρά τις 60.000 ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, 17.000 ευρώ παρακρατούνται και στη συνέχεια καταβάλλονται ως φόρος, 10.000 ευρώ καταβάλλονται ως ενοίκιο κατοικίας και άλλες 10.000 ευρώ ως επίδομα του παιδιού μου, που εκπονεί διδακτορική διατριβή σε άλλο τόπο. Με τα υπόλοιπα 23.000 ευρώ προσπαθώ να επιβιώσω και να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις και στις δραστηριότητες που επιβάλλει η θέση μου. Αν ληφθεί υπόψη ότι το άλλο μου παιδί έχασε πλέον τη δουλειαά του, ομολογώ ότι αδυνατώ να καταβάλω την έκτακτη εισφορά. Για να το κάνω, θα πρέπει να προσφύγω σε δανεισμό, πράγμα που θεωρώ τελείως απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο. Συνεπώς, δηλώνω ότι δεν θα καταβάλω την έκτακτη εισφορά».

»Νικόλαος Ι. Μάργαρης

καθηγητής, πρόεδρος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ».

---------------------------------------------------------------------------

Δεν ξέρω αν η έκτακτη εισφορά είναι νομικά και συνταγματικά τεκμηριωμένη. Ζω, όμως, όπως και όλοι μας τη χυδαιότητα της υποκρισίας να δηλώνει το πλήθος των επαγγελματιών έσοδα 25.000-40.000 ευρώ το χρόνο, με πραγματικά εισοδήματα από 100.000 μέχρι 350.000 ευρώ το χρόνο και να πληρώνεις μόνο εσύ το δρόμο, που τρέχει το Καγιέν τους.

Και τώρα, μια είδηση που δεν ενδιαφέρει κανέναν. Η Ντόρα κι ο Σουφλιάς έτρωγαν επί μιάμισυ ώρα στο Βυζαντινό του Χίλτον. Ηταν η μόνη εναλλακτική που είχαν, αφού έχει κλείσει το «Βυζάντιον».

Η δεύτερη είδηση, που δεν ενδιαφέρει κανέναν παρά μόνο τον μηχανισμό προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι ο πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε πως έχει κουραστεί, κι αν χάσει τις εκλογές θα φύγει.

Για να καταλάβει κανείς το σοβαρό της υπόθεσης, αν ο πρωθυπουργός χάσει τις εκλογές θα γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έχει ελάχιστη δουλειά και δεν θα έχει λόγο κόπωσης για να φύγει.

Αντιθέτως, αν κερδίσει τις εκλογές -οπότε και θα μείνει- με τη δουλειά που τον περιμένει θα πάθει υπερκόπωση!

Αναρωτιέται κανείς ποιος από τους συναγωνιζόμενους είναι πιο ανόητος σ' αυτήν την ιστορία: Οι πολιτικοί ή οι δημοσιογράφοι.

Κλείνω με τους αυλόδουλους διαλόγους του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου με τον Ομπάμα, τον οποίο κάλεσε ανήμερα της 25ης Μαρτίου να κόψει το Γόρδιο Δεσμό στο κυπριακό, το μακεδονικό και το πατριαρχείο της Πόλης, «ως άλλος Μεγαλέξανδρος».

Να δω τον Ομπάμα με πανοπλία να ορμαέι στα Γαυγάμηλα με τον στρατηγό Γκρουέφσκι για εταίρο και χάρισμά του τα τρία θέματα. Ετσι κι αλλιώς, από το Γόρδιο Δεσμό, εμείς το σκοινί θα πάρουμε.

Για την εξίσωση ορίων ανδρών και γυναικών, που ζητάει η Ε.Ε. δεν έχω να σου πω και πολλά πράγματα: Και μόνο η ιδέα, ότι η γυναίκα έχει όρια δείχνει τη μωρία του πράγματος.

ΥΓ. Εννέα στους δέκα υποψήφιους για το ΑΣΕΠ απέτυχαν να απαντήσουν στην ερώτηση «από ποιες χώρες περνάει ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη». Η αλήθεια είναι, ότι με το μένος των ΗΠΑ για το συγκεκριμένο έργο, που κατεβάζει ρώσικο πετρέλαιο, η απάντηση είναι άγνωστη.

Γιατί μπορεί να δεις αύριο κανένα κράτος Θράκη από Σκύθες της Αλαμπάμα, που ανακάλυψαν ότι είναι απ' ευθείας απόγονοι του Διομήδη.

Δεν ξέρεις ποιος είναι ο Διομήδης; Δεν κάνεις για το ΑΣΕΠ.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&id=30360

Δεν υπάρχουν σχόλια: