Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009

«εντοπισμό και μποϊκοτάρισμα» των καταστημάτων που έχουν εβραίοι...

Ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας
Φόβος για αύξηση των κρουσμάτων αντισημτικής βίας λόγω των γεγονότων στη Γάζα

Ανησυχία σε ευρωπαϊκές χώρες προκαλεί μία ενδεχόμενη αύξηση των περιστατικών αντισημιτικής βίας μετά την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας. Αυξημένα μέτρα από τις αστυνομίες των χωρών.

Στη Βρετανία, οι Αρχές ζήτησαν από αρκετούς επιφανείς εβραίους πολίτες να επανεξετάσουν τα μέτρα ασφάλειας που παίρνουν μετά από αναφορές σε φονταμενταλιστικές ισλαμιστικές ιστοσελίδες ότι «υποστηρίζουν οικονομικά το Ισραήλ».

Η Σκοτλαντ Γιάρντ φοβάται ότι μπορεί να υπάρχουν επιθέσεις αντεκδίκησης κατά εβραίων με αφορμή τα γεγονότα στη Γάζα. Μάλιστα μία συναγωγή στο Λονδίνο έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, στο Παρίσι, μία ομάδα 10 νεαρών ατόμων επιτέθηκε σε μία κοπέλα 15 ετών την ώρα που έβγαινε από σχολείο σε προάστιο της πόλης. Η ίδια καταγγέλλει ότι την έριξαν κάτω, την έβρισαν και τη χτύπησαν. Τρεις μαθητές, όλοι από το ίδιο σχολείο με τη κοπέλα, συνελήφθησαν σαν ύποπτοι την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος του Αντιπροσωπευτικού Συμβουλίου των Εβραϊκών Ιδρυμάτων στη Γαλλία αναφέρει στους Times του Λονδίνου ότι οι αντισημιτικές επιθέσεις αυξάνονται και εκφράζει την ανησυχία του για την εξέλιξη.

Από την αρχή των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας στις 27 Δεκεμβρίου έχουν αναφερθεί στη Γαλλία περίπου 100 περιστατικά αντισημιτικής βίας –κυρίως λεκτικής– και απειλών.

Στη Γαλλία ζουν περίπου 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι και 700.000 εβραίοι.

Τη δυσαρέσκεια της εβραϊκής κοινότητας στη Ρώμη έχει προκαλέσει μία πρόταση των συνδικάτου εργαζομένων σε εμπορικά καταστήματα για τον «εντοπισμό και το μποϊκοτάρισμα» των καταστημάτων που έχουν εβραίοι.

Εξηγώντας την απόφαση ο πρόεδρος του σωματείου δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί για αυτό που συμβαίνει στη Γάζα. Για 50 χρόνια ανησυχούσαμε για τους εβραίους και όσα υπέφεραν στο Ολοκαύτωμα αλλά τώρα είναι η ώρα να ενδιαφερθούμε για τους Παλαιστίνιους, τους εβραίους του σήμερα».

Προσθέτει ότι τα μέλη του συνδικάτου ήδη μποϊκοτάρουν τα ισραηλινά προϊόντα.

Παρόμοιους νόμους, για εμπόριο που επιτρέπονται μόνο στα «άρια καταστήματα», είχε εφαρμόσει προπολεμικά και ο Μπενίτο Μουσολίνι.

Σε ένα άλλο περιστατικό, η μουσουλμανική κοινότητα του Μιλάνου ζήτησε συγγνώμη από τον αρχιεπίσκοπο της πόλης. Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας με αφορμή τα γεγονότα στη Γάζα μουσουλμάνοι, αφού έκαψαν σημαίες του Ισραήλ, μετέβησαν μπροστά από τον καθεδρικό ναό της πόλης και έψαλλαν ισλαμικές προσευχές.

Ο Πάπας Βενέδικτος καταδίκασε τη χρήση βίας από το Ισραήλ και τους ενόπλους της Χαμάς στη Γάζα. «Για άλλη μια φορά θα επαναλάβω ότι οι στρατιωτικές επιλογές δεν αποτελούν λύση και ότι η βία, από όπου και αν προέρχεται και όποια μορφή κι αν παίρνει, πρέπει να καταδικάζεται σθεναρά».

Newsroom ΔΟΛ

08/01/09
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=973676&lngDtrID=245

Δεν υπάρχουν σχόλια: