Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008

Μπλόκαραν την ανθρωπιστική βοήθεια..

Στο λιμάνι της Τύρου, συνοδεία πολεμικών πλοίων των Ηνωμένων Εθνών και του Λιβάνου, προσεγγίζει αυτή την ώρα το πλοιάριο «Dignity» στο οποίο επιβαίνει ομάδα της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Ελευθερώστε την Γάζα» με γιατρούς και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Το πλοίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του.

«Τώρα είμαστε ασφαλείς», δηλώνει στη zougla.gr η παιδίατρος και βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Ελένη Θεοχάρους, που συνοδεύει την αποστολή.

Λίγο πριν δέσει το «Dignity» στο λιμάνι της Τύρου και λάβει τέλος η περιπέτεια των επιβαινόντων στο κυπριακό πλοιάριο με σημαία Γιβραλτάρ, η κ. Θεοχάρους περιγράφει στη zougla.gr τις ώρες αγωνίας που έζησε η ίδια και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

Στο «Dignity» επέβαινε μία ομάδα της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Ελευθερώστε την Γάζα» με γιατρούς και ιατροφαρμακευτικό υλικό, με στόχο να φθάσουν στην ακτή της Γάζας με ανθρωπιστική βοήθεια.

Το ισραηλινό ναυτικό που έχει αποκλείσει τα παράλια της Λωρίδας της Γάζας έσπευσε να σταματήσει το πλοιάριο. Το πλοιάριο «Dignity» απέφευγε επί μισή ώρα τις προσπάθειες του ισραηλινού κυβερνήτη να το εμβολίσει. Τελικά οι ισραηλινοί τα κατάφεραν στις 06:45 και εμβόλισαν το μικρό σκάφος στην πρύμνη. Η ομάδα των Κυπρίων επεχείρησε να κατευθυνθεί στην Αίγυπτο αλλά εις μάτην. Κατόπιν ζήτησαν από τους Ισραηλινούς να επιτρέψουν στο «Dignity» να ελλιμενιστεί στην Βηρυτό για ανεφοδιασμό και μία πρόχειρη επισκευή των ζημιών. Και πάλι οι Ισραηλινοί αρνήθηκαν. Οι 4,5 τόνοι φαρμακευτικού υλικού δεν θα φθάσουν ποτέ στην Γάζα. Στην ομάδα των γιατρών συμμετείχε και ένας δημοσιογράφος του CNN.

Μιλήσαμε με τη δημοσιογράφο Ζωή Τηλεγράφου του ραδιοφωνικού σταθμού της Κύπρου « Astra» που παρακολουθεί συνεχώς τις κινήσεις του «Dignity» και επιχειρεί να αποκαταστήσει επαφή με τη βουλευτή Ελένη Θεοχάρους.

Οι βομβαρδισμοί της Λωρίδας της Γάζας από τους Ισραηλινούς συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα. Πριν από λίγο νέα επίθεση των Ισραηλινών στην Μπέιτ Χανούν είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αδερφάκια. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 375.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας του Ισραήλ Ματάν Βιλνάι, οι δυνάμεις της χώρας θα συνεχίσουν να μάχονται μέχρι να αποδυναμωθεί εντελώς η Χαμάς. Οποιαδήποτε στιγμή πάρουν εντολή, οι χερσαίες δυνάμεις των Ισραηλινών, είναι έτοιμες να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του στρατού.

30 Δεκεμβρίου 2008, 14:17

http://www.zougla.gr/news.php?id=18397

Δεν υπάρχουν σχόλια: